Tgrt Haber

İngiliz istihbaratı Rusya'nın Kırım Köprüsü planını açıkladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Sarkul Avsat
02 Eylül 2023 19:40 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 22:20
İngiliz istihbaratı Rusya'nın Kırım Köprüsü planını açıkladı

İngiliz istihbarat uzmanları, son zamanlarda Moskova'ya yapılan saldırılar sonrası Rusya'nın Kırım yarımadasında bir dizi önlemler aldığını belirtti. Kırım yarımadasını Ukrayna ana karasına bağlayan stratejik köprü etrafında savunma önlemlerinin yükseltildiği açıklandı.

Ukrayna’nın Moskova’yı İHA’lar ile hedef alması ve Rusya’nın Karadeniz’den anında karşılık vermesi İngiltere’yi de alarma geçirdi. 

İngiltere Savunma Bakanlığı Ukrayna’daki savaşa ilişkin günlük açıklamasında, uydu görüntülerinin Moskova’nın Ukrayna​ insansız hava araçlarının saldırılarına karşı savunma hattı olarak kısmen suya batmış gemilerden oluşan bir bariyer kurduğunu belirtti.

DENİZDE RUSYA​ TEHDİDİ

Bakanlık X platformundan yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin su geçişlerinin kontrolünü geliştirmek ve gelecekteki saldırılardan kaynaklanan hasar miktarını azaltmak için duman jeneratörleri ve su altı bariyerleri gibi bir dizi pasif savunmanın yanı sıra hava savunma sistemleri gibi aktif savunma önlemlerini kullandığını aktardı.

Açıklamada, buna, köprünün güney ucunda birbirinden 160 metre uzaklıkta bulunan birçok geminin dahil olduğu bildirildi.

RUSYA'NIN KÖPRÜ ÖNLEMİ

Rusya, Kırım ile işgal altındaki Herson ve Zaporijya bölgelerindeki güçleri arasında önemli bir tedarik koridoru olarak köprüye güveniyor.

İngiliz istihbaratı Rusya'nın hamlelerini yakından takip ediyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana yaşanan savaşa ilişkin günlük istihbarat güncellemeleri yayınlıyor ve Moskova​, Londra’yı yanıltıcı bir kampanya yürütmekle suçluyor.

Kaynak: Sarkul Avsat

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...