Tgrt Haber

İngiliz medyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: Putin'i bir telefonla hizaya soktu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
10 Kasım 2022 15:45 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 16:28
İngiliz medyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: Putin'i bir telefonla hizaya soktu

İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta kazananın Türkiye olduğunu yazdı. Haberde, Rusya'nın savaş nedeniyle oluşturduğu boşluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doldurduğu belirtildi.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgale başladığı ilk günden beri arabulucu rolünü üstlenen ve en az kayıpla sonuçlanması için elinden geleni yapan Türkiye​, dünya manşetlerini süslemeye devam ediyor. İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, savaşın ardından Türkiye'nin konumuna dikkat çekti. Türkiye, iki ülke arasında esirlerin takası, müzakereler ve tahıl sevkiyatı konusunda öncü bir rol üstlendi.

Telegraph, ''Putin'in Ukrayna'daki savaşının asıl galibi Türkiye'' başlıklı haberinde  "Rusya'nın Avrupa ve Orta Asya'daki etkisinin zedelenmesiyle Erdoğan​, boşluğu doldurmak için harekete geçti.'' ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı'nın doğmakta olduğunu belirten Telegraph, "Ülkesini görkemli günlere kavuşturma sözü verdi." diye yazdı. Erdoğan'ın, "Osmanlı Devleti'nin gücüne, bölgesel hakimiyetine ve İslami değerlerine duyduğu hayranlığı gizlemediği, bu adımları takip edecek gibi göründüğü" vurgulandı.

''HER İKİ TARAFLA DA İLİŞKİSİNİ USTALIKLA SÜRDÜRDÜ''

Haberde Türkiye'nin enerji arzını, uygun fiyatlı ithalatı güvence altına alma ve elini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak Doğu Avrupa ve Orta Asya'da kendini gösterdiğine dikkat çekildi, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, tüm çıkarlarını dengeleyemeyen bir Rusya'nın bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışırken, diğer taraftan Vladimir Putin​'i yabancılaştırmaktan özenle kaçınıyor. Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana, Türk Cumhurbaşkanı istediğini elde etmek için her iki tarafla da ilişkisini ustalıkla sürdürdü. Bir yandan Türkiye, düzinelerce gelişmiş Bayraktar TB-2 saldırı aracını yakın ortağı Kiev'e gönderdi. Öte yandan, Rusya'ya yaptırım uygulamayı reddetti.''

İngiliz medyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: Putin'i bir telefonla hizaya soktu

''PUTİN'İ HİZAYA SOKMAK İÇİN ERDOĞAN'IN BİR TELEFONU YETTİ''

Moskova'nın, geçen hafta savaş gemilerine yapılan insansız hava aracı saldırısı gerekçesiyle tahıl anlaşmasından çekilme kararı aldığına işaret edilerek, "Putin'i tekrar hizaya sokmak için Erdoğan'ın bir telefonu yetti." denildi. Haber, "Putin'in askerleri ilerleme kaydedemiyor, mağlubiyetlerle karşılaşıyor. Bir başka imparatorluk ise yükselişte ve etki olarak öne çıkıyor." şeklinde tamamlandı.

Kaynak: The Telegraph
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ekrem10 Kasım 2022 17:28

İngiliz rusyayı küçümseyerek rusyayla aramızı açmaya çalışıyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...