Tgrt Haber

İngiliz The Guardian'dan Türkiye’yi hedef alan analiz: NATO tavrı cezasız kalmaz

05 Şubat 2023 17:43 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 22:00
İngiliz The Guardian'dan Türkiye’yi hedef alan analiz: NATO tavrı cezasız kalmaz

İngiliz The Economist, Alman Stern ve ABD merkezli Foreign Policy'nin ardından The Guardian da İsveç'in PKK'yı sahiplenmesini görmezden gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. İngiliz gazete yayınlanan 'Türkiye'nin iki yüzlü 'padişahı' batının dostu değil' başlıklı yazıda Erdoğan için skandal analiz okurlarla paylaşıldı. AK Parti'den Türkiye'yi ve Erdoğan'ı hedef alan yazıya tepki geldi.

NATO’ya girme çabası içerisinde olan İsveç’in terörü sahiplenmesi ve Türkiye’nin de terör eylemlerine art arda tepkileri dünya gündeminin en önemli konuları arasında yer alıyor. İngiliz The Economist, Alman Stern ve ABD merkezli Foreign Policy'nin ardından The Guardian da Türkiye​ ile ilgili skandal bir analize yer vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

İngiliz gazete yayınlanan 'Türkiye'nin iki yüzlü 'padişahı' batının dostu değil' başlıklı yazıda tepki çeken ifadeler kullandı.  Makalenin yazarı Simon Tisdall yazısında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın NATO​ ve demokratik ilkelere karşı giderek artan düşmanca tutumu artık cezasız kalamaz' dedi.

İngiliz The Guardian'dan Türkiye’yi hedef alan analiz: NATO tavrı cezasız kalmaz

'ASABİ SULTAN'

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Ortadoğu'nun kavşağında önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizen Tisdall yazısında şu ifadelere yer verdi;

'Yine de, asabi sultan cumhurbaşkanının yurtiçinde ve yurtdışında yirmi yılı aşkın bir süredir izlediği, giderek artan saldırgan, otoriter ve bölücü politikalar, tüm varsayımları alt üst etti. Güvenilir bir Batılı müttefik olarak Türkiye'nin güvenilirliği ve yararlılığı neredeyse sona ermiştir.'

İSVEÇ​'E KORUMA

'Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılma girişimini engellemesi, düşmanca davranışın en son ve korkunç örneğidir' denilen yazıda şu soru soruldu;
'İki yüzlü Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı dostu olmadığını kabul edip ona göre cezalandırmanın zamanı geldi mi?'

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini bir iç siyaset malzemesi haline getirdiğini iddia eden Tisdall, 'Türkiye'nin NATO üyeliğini iç siyasi amaçlar için kullanmak, tipik bir Erdoğan kumarıdır' yorumunda bulundu. Erdoğan'ın izlediği Rusya politikasını 'iki yüzlü' olmak ile itham eden yazar, Türkiye'nin NATO üyesi Yunanistan'a karşı saldırgan bir politika izlediğini öne sürdü.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Batı'nın artan saldırılarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. The Guardian'ın skandal makalesine tepki gösteren Numan Kurtulmuş, bu tür haberleri şiddetle kınadıklarını ve reddetiklerini belirtti.

Kurutlmuş şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'nın ve Batı'nın her yanını saran İslam düşmanlığına, Türkiye karşıtlığına ses çıkarmayanların terör örgütlerinin diliyle ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza saldırmaları, her geçen gün dozu artan bu ikiyüzlü yaklaşımları Türkiye'nin doğru yolda olduğunun açık bir göstergesidir.

The Guardian'da ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yayınlanan yazı; gazetecilik ve diplomasi ilkelerini çiğneyen, nefret esaslı ahlaksız bir tetikçi "muhabir"in hezeyanlarıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasisine ve halkına yönelik bu menfur ve küstah dili sahibine iade ediyor ve yükselen Türkiye'den korkmaya devam edin diyoruz…"

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...