Tgrt Haber

İngiltere adeta suça yenik düştü! Ülkenin en büyük marketi sepet hırsızlığına etiketli çözüm üretti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
31 Ağustos 2024 09:08 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 09:37
İngiltere adeta suça yenik düştü! Ülkenin en büyük marketi sepet hırsızlığına etiketli çözüm üretti

İngiltere'nin en büyük süpermarketler zincirini oluşturan Tesco firması, hırsızları durdurmak amacıyla ilginç bir yönteme imza attı. Tesco'nun bazı şubeleri alışveriş sepetlerine güvenlik etiketleri yapıştırırken, patateslerin üzerine hırsızlıkla alakalı etiketler koyarak ekstrem önlemler aldı.

İngiltere'de hayat pahalılığının artmasıyla birlikte mağaza hırsızlıkları durdurulamaz seviyelere ulaştı. Ülkenin dört bir yanından adeta salgın gibi yayılan hırsızlık​ vakaları sonrası polisler hırsızlara karşı “sıfır tolerans yaklaşımını benimsemeye” çağrılmıştı.

İngiltere'nin en büyük süpermarketler zincirini oluşturan Tesco firması, hırsızlığın önüne geçmek için son olarak alışveriş sepetlerine etiket yapıştırma ve patateslerin üzerine hırsızlık​ etiketleri koyma gibi ekstrem önlemler aldı.

İngiltere adeta suça yenik düştü! Ülkenin en büyük marketi sepet hırsızlığına etiketli çözüm üretti - 1. Resim

HER 24 SAATTE BİN 300 HIRSIZLIK​ VAKASI 

İngiltere'de mağaza hırsızlığı vakaları rekor seviyelere yükseldi. Her 24 saatte 1.300 hırsızlık​ vakası rapor ediliyor. 

Hırsızlık​ vakasına şahit olan bir görgü tanığı, “Hırsızlar o kadar yüzsüzleşti ki, bir sepetin tamamını doldurup çekip gidiyorlar. Şimdi ne yapacaklar, müşterilere hırsızlık​ yapmadıklarını kanıtlayana kadar takmaları için etiket mi verecekler?” ifadelerine yer verdi.

Bir müşteri daha önce yaptığı açıklamada, Theydon Bois kentindeki bir Tesco mağazasında alınan önlemleri gördüğünde ne kadar şaşırdığını, “Alışveriş sepetlerine etiket yapıştırdıklarını gördüğümde inanamadım. Yani, bunlardan biriyle ne yapacaksınız? Bu insanların çalamayacağı bir şey var mı?” ifadeleriyle dile getirdi.

Bristol'deki bir Tesco şubesi, müşterilerini mağazadan içeri almadan önce CCTV aracılığıyla taramaya başladı.

Tesco, her şubede bu politikanın uygulanmadığını ve sepetlere etiket koyma kararının mağaza ekiplerinin takdirine bağlı olduğunu söyledi.

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...