Tgrt Haber

İngiltere Büyükelçisinden Hollanda'ya 357 yıllık intikam mesajı: 4 asır bekledik

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Temmuz 2024 09:57 - Güncelleme : 12 Temmuz 2024 10:12
İngiltere Büyükelçisinden Hollanda'ya 357 yıllık intikam mesajı: 4 asır bekledik

İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Charles Hitchen, Bağdat'ta oturduğu bir kahvehaneden Hollanda'ya yönelik intikam vurgusunda bulundu. Oturduğu kahvehaneden nargile içerken bir fotoğraf paylaşan büyükelçi, 1667 yılındaki olaya ithafen "intikam vakti geldi" açıklaması yaptı.

İngiltere'nin Bağdat​ Büyükelçisi Stephen Charles Hitchen, sosyal medya platformu X üzerinden, Bağdat'ta bir kahvehanede oturup nargile içerken, Hollanda​'ya yönelik "intikam vakti geldi" başlıklı görüntü paylaştı.

"Hollanda dost canlısı bir ülke ve Hollanda halkı kültürel ve dini açıdan bize yakın, ancak bir tarihçi olarak göz ardı edemeyeceğim bazı şeyler var" diyen Hitchen, sözlerine şöyle devam etti:

"4 ASIR BEKLEDİK"

"1667 yılında Hollanda Deniz Kuvvetlerinin İngiliz sularına girmesi ve İngiliz filosunu yakması tarihimize kara bir gün yaşattı. Bu konuyu düşünmek için 4 asır bekledik ve bugün Hollanda'ya ve Hollanda büyükelçisine mesajım; 'intikam vakti geldi'."

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...