Tgrt Haber

İngiltere'de korkunç saldırının ikincisi! Camiden çıkan adamı ateşe verdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: BBC Türkçe
22 Mart 2023 09:06 - Güncelleme : 22 Mart 2023 10:28

İngiltere'nin Birmingham kentinde korkunç bir saldırının ikincisi gerçekleştirildi. Camiden evine dönen yaşlı bir adamın üzerine alev püskürtülerek yakıldı.

İngiltere'de Müslüman nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Birmingham'da, 70'li yaşlarındaki adam, cami​ çıkışında saldırıya uğradı. Londra'da geçtiğiniz ay meydana gelen benzer bir saldırının ikincisi olarak kayıtlara geçen olayda camiden çıkan yaşlı adama alev püskürtülerek yakıldı.Saldırı​ sonucu ceketi alev alan ve yüzünde ciddi yanıklar oluşan adama ilk müdahale ambulansta yapıldı. Saldırı şüphelisi Birmingham’daki caminin yakınında, cinayete teşebbüs şüphesi ile gözaltına alındı.

BBC'nin haberine göre, görgü tanıkları saldırı sonrası alevlerin söndürülmesine yardım ettiklerini anlattı. Saldırıya uğrayan kişinin oğlu, babasının ciddi yanıkları olduğunu söyledi. Hastanede yetkilileri de hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

İngiltere'de korkunç saldırının ikincisi! Camiden çıkan adamı ateşe verdi

Yaşlı adamın yeğeni Tayyab Riaz, saldırı sonrası herkesin 'çok üzgün' olduğunu söyledi. Riaz, aile üyesinin 35 senedir bu camiye gittiğini ve şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşanmadığını anlattı.

Channel 4 televizyonuna konuşan cami cemaati, olaydan bir gün önce namaz kılmayan bir kişinin camidekilerin dikkatini çektiğini anlattı. Aynı kişiye “selamün aleyküm” denildiğini ancak bu kişinin yanıt vermediği de iddia edildi.

İngiltere'de korkunç saldırının ikincisi! Camiden çıkan adamı ateşe verdi

İLK SALDIRI LONDRA'DA

Geçtiğimiz şubat ayında Londra'daki Eaeling bölgesinde 82 yaşındaki bir adam, benzer bir saldırıya uğradı. Birmingham polisi Richard North, ''Soruşturmamızın temelini bu oluşturuyor” dedi. Saldırının yaşandığı caddede oturan 60 yaşındaki Monsur Alam, “Ben çığlıkları duydum, kızım da bağırıyordu. Eşim elinde bir kova suyla koşarak adamın üzerine attı” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada da olayın “endişe verici” olduğu kaydedildi.

Kaynak: BBC Türkçe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...