Tgrt Haber

İngiltere Parlamentosunda skandal talep: PKK terör listesinden çıkarılsın

03 Kasım 2021 21:44
İngiltere Parlamentosunda skandal talep: PKK terör listesinden çıkarılsın

İngiltere Parlamentosu'nun dün düzenlenen oturumuna skandal bir girişim damga vurdu. Oturuma katılan bazı İngiliz vekiller, İngiltere'nin PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarması talebinde bulundu. Talepte bulanan vekiller, "PKK, Kürt halkını temsil eden bir partidir" ifadesini kullandı.

İngiltere Parlamentosunda, İşçi Partisi, Muhafazakar ve SNP vekillerinden oluşan bir grup, terör örgütü PKK konusunu gündeme taşıdı.

İngiliz vekiller, Belçika Yüksek Mahkemesi’nin PKK’yı ‘terör örgütü listesi’nden çıkarma kararına atıf yaptı. Vekiller, ülkelerinin PKK ile ilgili değerlendirmesini gözden geçirmesi istedi.

HDP'YE BASKI YALANI

"PKK, Kürt halkını temsil eden bir partidir." diyen vekiller ayrıca terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye baskı yapıldığını söyledi.

LİSTEYE 2001'DE EKLENDİ

İngiltere, 2001 yılında PKK'yı 'terör listesi'ne eklemiş ve örgütü, 'Türkiye'nin güneydoğusunda bağımsız bir Kürt devleti arayan ayrılıkçı bir hareket' olarak tanımlamıştı.

PKK ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin de 'terör örgütleri listesi'nde yer alıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...