Tgrt Haber

İngiltere’de sağlık sistemi çöktü! 90 yaşındaki hastayı 60 saat beklettiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Radio
20 Ağustos 2022 12:10 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 12:28
Geçtiğimiz günlerde 87 yaşındaki bir adam  ambulans beklerken derme çatma bir sığınağa bırakılmıştı.

İngiltere bir süredir hem ekonomik kriz hem de sağlık sisteminde yaşanan sorunlarla gündeme geliyor. Pandemi sürecinde kabus yaşayan İngiltere sağlık sistemi durma noktasına gelmiş durumda… Son zamanlarda hastaların yaşadıkları, durumun vahametini ortaya koyan türden. 

Geçtiğimiz günlerde 87 yaşındaki bir adam ambulans beklerken derme çatma bir sığınağa bırakılmıştı.

İngiltere son zamanlarda sağlık sisteminde yaşanan krizlerle gündeme geliyor. Pandemi​ sürecinde durma noktasına gelen İngiltere sağlık sistemi​, yeniden artan vakalar karşısında uzmanları endişelendiriyor. Son olarak 90 yaşındaki bir kadın saatlerce hastane​ kapısında bekletildi. Stephen Syms, Cornwall'da yaşayan annesinin pazar akşamı düştüğünü ve salı öğleden sonra bir ambulansın geldiğini söyledi. Yani 90 yaşındaki zavallı kadın 40 saat Ambulans​ beklemiş oldu.

Daha sonra Royal Cornwall Hastanesinde 20 saat boyunca ambulansın içinde kaldı. Bunun nedeni ise korkunç: Taşıyacak sedye olmaması. Ambulans hizmetlerini yöneten yetkililer, hasta devirlerindeki gecikmeler nedeniyle hayatların risk altında olduğu konusunda uyarılar alıyor.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL 

Geçtiğimiz günlerde düşme sonucu yaralanan 87 yaşındaki bir adamın da ambulans beklerken derme çatma bir sığınağa bırakıldığı infiale neden olmuştu. Güney Batı Ambulans Servisi NHS Foundation Trust, her iki olay için 'üzgün olduğunu' cevabı verdi.  Annesi bir türlü ambulans bulamayan Stephen Syms, BBC Radio Cornwall'a şunları söyledi: “90 yaşındaki bir kadını böyle bir sıkıntı içinde beklemek çok üzücü.”

“SİSTEM TAMAMEN BOZUK”

Syms, acil sağlık hizmeti için kullanılan 999 numaralı aramasının cevaplamasının bile dokuz dakika sürdüğünü söyleyerek “Eğer bu bir kalp durması vakası olsaydı dokuz dakika çok uzun, bu birinin hayatının sonu olurdu” dedi. Annesini 40 saatin sonunda hastaneye yatırabilen Syms, “Sistem bozulmuyor, tamamen bozuk ve acilen gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

İngiltere’de sağlık sistemi çöktü! 90 yaşındaki hastayı 60 saat beklettiler

87 yaşındaki adamın sağlık ekipleri tarafından bırakıldığı barınak. 

NHS ÇAĞRI YAPTI: ACİLLERE GELMEYİN!

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) şefleri, benzer 'Evde Kal' önlemlerinin muazzam bir tıkanmaya sebep olmasına rağmen insanları 'acil olmayan' vakaları kış öncesinde hastanelerden uzak tutmak amacını taşıyan Covid önlemi tarzı bir kampanya hazırlıyor.  NHS CEO'su Amanda Pritchard basına yollanan bir mektupta kış planlamasının normalden daha erken başladığını söyledi.

 

Kaynak: BBC Radio
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...