Tgrt Haber

İngiltere’de yeni yılın ilk grevi: Demir yolu işçileri ayaklandı, seferler durdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ocak 2023 17:23 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 17:54
İngiltere’de yeni yılın ilk grevi: Demir yolu işçileri ayaklandı, seferler durdu

İngiltere'de yılın ilk haftasında da grev dalgası katlanarak devam ediyor. Binlerce demir yolu çalışanı, maaş zammı ve çalışma şartları nedeniyle 2 günlük grev başlattı. Grev boyunca tren seferlerinin çoğu durduruldu.

İngiltere’de yeni yılın ilk haftasında grev​ dalgası hız kesmeden devam ediyor. Ülkedeki binlerce demir yolu işçisi, maaş zammı​ ve çalışma şartları nedeniyle 2 gün sürecek grevin startını verdi. Demir yolu çalışanların bağlı olduğu şirket tarafından yapılan açıklamada, 8 Ocak Pazar gününden itibaren tren seferlerinin önemli ölçüde azaltılacağı aktarıldı. Demir yolu çalışanları, 6 ve 7 Ocak'ta da iş bırakacak.

'GREV SON DERECE FAYDASIZ'

İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper greve yönelik yaptığı açıklamada, masada adil ve makul bir maaş teklifi olduğunu söyledi. Bakan Harper, RMT üyelerinin anlaşmazlığı sona erdirmek için daha fazla görüşme yapmak yerine grevlere devam etmeyi seçmesinin "son derece faydasız" olduğunu ifade etti.

"MÜZAKERE YERİNE TATİLİ SEÇTİLER"

RMT Genel Sekreteri Mick Lynch ise hükümetin grevlerin devam etmesinden memnun göründüğünü söyledi. Lynch, “İlgili tüm taraflar bir anlaşmaya varmak için ne yapılması gerektiğini biliyor, ancak hükümet bunu engelliyor” diye konuştu. Lynch, Noel dönemi boyunca müzakere için istekli olduklarını, ancak diğer tarafın "tatilin tadını çıkarmakla" meşgul olduğunu ifade etti. Lynch, “Görüşme için müsaittik, bizimle görüşmek istemediler. Uzlaşmaya varmak ve grevleri sona erdirmek isteselerdi bunu yapabilirlerdi" diye konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...