Tgrt Haber

İngiltere'deki hayat pahalılığından halk sokağa indi, hükümeti istifaya çağırdı: Yeter artık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ekim 2022 19:35 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 21:49
İngiltere'deki hayat pahalılığından halk sokağa indi, hükümeti istifaya çağırdı: Yeter artık

Ukrayna'yı işgal girişiminden sonra Rusya ile girilen yaptırım savaşı İngiltere'yi enerji krizine sürükledi. Enerji kriziyle birlikte artışa geçen enflasyon 40 yılın zirvesini gördü. Doğal gaz fiyatlarının yükselmesi ve alım gücünün büyük oranda düşmesinde sonra İngiltere'de halk sokağa döküldü. Hayat pahalılığını protestosu eden halk, hükümeti istifaya çağırdı.

Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Avrupa’da enflasyon​ son 40 yılın rekorunu kırdı. Ukrayna’ya işgal girişiminde bulunan Rusya​ ile yaptırım savaşına giren Avrupa​, kalktığı yere büyük bir zararla oturdu.

İngiltere dahil birçok ülkede doğal gaz-elektrik faturalarına yüksek oranda zam yapıldı, market rafları boşaldı, gece kurumların ışıkları söndürüldü ve bunlardan daha da beteri olan halka tasarruf etmeleri için ‘2 kişi duşa girin’ şeklinde ilginç önerilerde bile bulunuldu.

Hal böyle olunca artan fiyatlara ve alım gücünün büyük bir oranda azalmasını protesto etmek için halk sokağa döküldü.

KİNG’S CROSS İSTASYONU’NUN ÖNÜ DOLDU TAŞTI

İngiltere'nin başkenti Londra'dajki King’s Cross İstasyonu’nun önünde toplanan binlerce kişi yükselen yaşam maliyeti, gaz ve elektrik fiyatları ve ücret artışlarının enflasyonun altında kalmasını protesto etti.

“YETER ARTIK!”

Göstericiler, ellerinde "Faturaları ödemeyin", "Yeter artık" ve "Grevleri destekleyin" yazılı pankartlar taşıyarak, ülkedeki fiyat artışlarının ve ücretlerdeki yetersizliğin sebebi olarak gördükleri iktidardaki Muhafazakar Parti’ye istifa çağrısında bulundu.

TRAFİKTE AKSAMALAR MEYDANA GELDİ

Göstericiler King’s Cross İstasyonu’nun önünde yapılan konuşmaların ardından Parlamento Meydanı’na doğru yürüdü. Gösteri nedeniyle başkentte trafikte aksamalar meydana geldi.

EURO, DOLAR KARŞISINDA ERİDİ

ABD Merkez Bakası'nın yüksek enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışlarına gitmesi doların birçok ülke para birimi karşısında güçlenmesine neden oluyor. Euro’nun dolar karşısında paritenin altına inmesinin ardından şimdi de sterlin parite sınırına yaklaştı. Euro, dolar karşısında 20 yılın en düşük seviyesine geriletti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...