Tgrt Haber

İngiltere'deki tren hattında elektrik kesildi: Binlerce kişi vagonlarda mahsur kaldı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Daily Mail
08 Aralık 2023 14:14 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 14:26
İngiltere'deki tren hattında elektrik kesildi: Binlerce kişi vagonlarda mahsur kaldı

İngiltere'de dün gece saatlerinde Elizabeth tren hattındaki binlerce yolcu elektriksiz kalan trenlerde mahsur kaldı. Havai kablolarında meydana gelen hasar sebebiyle saatlerce trenlere elektrik verilemedi. Sıcaklığın düştüğü vagonlarda mahsur kalan insanlar çareyi karanlıkta ve donmuş raylarda yürümekte buldu. Raylarda yürüyen iki kişi yaralandı.

İngiltere'de binlerce Elizabeth tren​ hattı yolcusunun dün gece saatlerce elektriksiz kalan trenlerde mahsur kalması ve havai kablolarında meydana gelen hasarın büyük bir kaosa yol açmasının ardından karanlıkta donmuş demiryolu raylarında yürümek zorunda kalması sonucu iki kişi yaralandı.

Akşam iş çıkış saatinde Londra Paddington ile Heathrow Havaalanı arasında tren seferleri yapılamazken, National Rail ve Heathrow Express seferleri de aksadı. Yolcular demiryolu grev gününde mahsur kaldı. 

Trenlerdeki yolcular, polis vagonları boşaltmaya başlayana kadar üç saatten fazla beklemek zorunda kaldı ve bazı yolcular çareyi acil müdahele ekipleri gelmeden önce kapıları zorlayarak açmakta ve 'kendi kendilerini tahliye etmekte' buldu.

İngiltere'deki tren hattında elektrik kesildi: Binlerce kişi vagonlarda mahsur kaldı

DEMİRYOLU ŞİRKETİNİN GENEL MÜDÜRÜ DE MAHSUR KALANLAR ARASINDAYDI

Yaşlılar, çocuklar ve hatta demiryolu altyapı şirketi Network Rail'in genel müdürü de elektrik kesintisi nedeniyle ısıtmanın durmasıyla sıcaklığın düştüğü vagonlarda mahsur kalanlar arasındaydı.

Yeni doğmuş bebeğini taşıyan bir anne trende bir kadının bayıldığını söylerken, bir başka yolcu da insanların rayları ve hatta koltuklarını tuvalet olarak kullanmak zorunda kaldıklarını iddia etti. İki kişi hafif yaralanmalar nedeniyle olay yerinde tedavi edildi.

İngiltere'deki tren hattında elektrik kesildi: Binlerce kişi vagonlarda mahsur kaldı

TRENDE BEKLEYENLER BİR DE TAKSİ BEKLEDİ

Yaşanan kaos nedeniyle bazı yolcular Noel için sevdiklerini görmek üzere rezervasyon yaptırdıkları uçuşlarını kaçırırken, işçiler de vardiyalarına yetişemedi ve insanlar sosyal medya üzerinden Transport for London'a Noel öncesi yoğunluk olacağını bildikleri halde bakım yapmadığı için öfke kustu.

Uzun bekleyişin ardından trenlerden inen insanlar evlerine gidebilmek için bu kez de taksi kuyruklarında beklemek zorunda kaldı. İngiltere geneli ulusal demiryolu grevleri nedeniyle pek çok kişinin başka ulaşım seçeneği kalmadı.

Elizabeth Hattı bu yıl 21 Mayıs'ta tamamen açıldığından beri gecikmelerle boğuşuyor. Ağustos ayında diğer tüm demiryolu hatlarından daha fazla iptal gördüğü ortaya çıktı.

Kaynak: TGRT Haber, Daily Mail

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...