Tgrt Haber

İngiltere'den Rusya-Ukrayna gerilimi açıklaması: Birliklerimiz orada olmayacak

12 Şubat 2022 16:02
Olası Rusya-Ukrayna savaşında İngiliz askerleri olmayacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma ihtimalleri güçlenirken İngiltere'den açıklama geldi. İngiltere Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Ukrayna'da İngiliz birliklerinin olmayacağını söyledi.

Olası Rusya-Ukrayna savaşında İngiliz askerleri olmayacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya birkaç güne saldırma ihtimali üzerine çoğu ülke vatandaşlarına ‘Ukrayna’yı’ terk edin çağrısı yaptı. Başta ABD olmak üzere, Danimarka, Norveç ve Kanada’dan gerilimin tırmanmasından sonra peş peşe açıklamalar geldi.

16 Şubat’ta Kiev'in bombalanacağı söylentileri sonrası 3 ülke vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı. Tansiyonun diyalog ile düşürülmesi gerektiğini vurgulayan İngiltere’den de yeni açıklama yapıldı.

İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Rusya'nın Ukrayna'ya ansızın bir saldırı başlatmasına olanak sağlayacak topçu ve füze sistemlerinin yerini aldığından emin olduklarını belirtti.

'BİNLERCE UKRAYNALIYI EĞİTTİK'

Ukrayna'da yıllardır eğitim görevine katılan İngiliz askerlerinin olduğunu ve bu süre içinde binlerce Ukraynalıyı eğittiklerini aktaran Heappey, 'Bazı savunma amaçlı tanksavar silah sistemleri sağladık ve bazı eğitmenler Ukraynalı askerlerin bu silah sistemleri konusunda eğitimine yardımcı olmak için ilerledi ancak Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak.' dedi.

'İNGİLİZ ASKERİ OLMAYACAK'

Heappey, Rusya'nın Ukrayna'ya ansızın saldırabilecek bir aşamada olduğuna da vurgulayarak 'İngiliz vatandaşları Ukrayna'yı mümkün olan her şekilde derhal terk etmeli ve yaz aylarında Afganistan'da gördükleri gibi herhangi bir askeri tahliye olasılığını beklememeli.' dedi. Bakan Heappey, Ukrayna'daki İngiliz birliklerinin bu hafta sonu ülkeden ayrılacaklarına işaret ederek 'Orada bir çatışma olacaksa Ukrayna'da asker olmayacak.' ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ HALA KİEV'DE KALIYOR

İngiltere'nin Kiev Büyükelçisi Melinda Simmons da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 'Kiev'de kalıyorum ve orada çekirdek bir ekiple çalışmaya devam ediyorum. Büyükelçilik çalışmaya devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile düzenlediği ortak basın toplantısı düzenledi. Wallace, “Bakan Şoygu ve General Gerasimov'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldım” demişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...