Tgrt Haber

F-35 yoksa Eurofighter Typhoon var! İngiltere'den Türkiye'ye mesaj: Satmayı düşünüyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: GDH Defence
26 Ekim 2022 13:33 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 16:15
F-35 yoksa Eurofighter Typhoon var! İngiltere'den Türkiye'ye mesaj: Satmayı düşünüyoruz

İstanbul'daki SAHA EXPO 2022 Fuarı'nı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye'ye Eurofigter Typhoon savaş uçağı satmayı düşündüklerini açıkladı. Wallace ayrıca son kararın yine Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk hükümetine kalmış bir konu olduğunu söyledi.

Dünyanın en önemli Savunma​, Havacılık ve Uzay​ Sanayi fuarlarından SAHA Expo 2022 kapılarını bugün ziyaretçilerine açtı. 50'nin üzerinde ülkeden 250 yabancı şirket ve 750'ye yakın yerli firma SAHA Expo'da buluştu.

Yerli ve milli silahların görücüye çıktığı fuara ilgi oldukça yoğun. SAHA Expo 2022'yi ziyaret edenlerin arasında İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace de vardı. Fuar için İstanbul'a gelen Wallace, burada önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR"

Fuarda GDH Defence'a konuşan Wallace, Bayraktar'ın kabiliyetlerini gördüğünü ve Türkiye​'nin savunma sanayide gücüne güç kattığını söyledi. Fuara katılmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Wallace, Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının Türkiye'ye olası satışına dair değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'YE SAVAŞ UCAĞI SATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Eurofigter Typhoon savaş uçağı projesinin başka ortakları da olduğunu söyleyen Wallace, "Evet, Türkiye'ye savaş uçağı satmayı düşünüyoruz. Ama bu Türk Hava Kuvvetlerine ve Türk hükümetine kalmış bir konu. Uluslararası bir konsorsiyum var. İspanya, İtalya ve Almanya. Sayın Akar da  geçen günlerde beni ziyaret etmişti" ifadelerini kullandı.

"YENİ İŞ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ"

Wallace ayrıca, İngiltere ile Türkiye arasında savunma sanayii alanında çok fazla iş birliği olduğunu vurgulayarak, "Her zaman daha fazlasını keşfetmeye hazırız" dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtimiz günlerde İngiltere'ye giderek Eurofigter Typhoon savaş uçağını incelemişti.

F-35 yoksa Eurofighter Typhoon var! İngiltere'den Türkiye'ye mesaj: Satmayı düşünüyoruz

BAKAN AKAR, İNGİLİZ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Bakan Akar, SAHA Expo 2022'yi ziyaret için İstanbul'a gelen İngiliz mevkidaşı Ben Wallace ile görüştü. Bakan Akar, Wallace’yi Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu’nda askeri törenle karşıladı.

Wallace’nin tören mangasını selamlamasının ardından iki bakan heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Kaynak: GDH Defence

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zafer 12 Kasım 2022 16:41

Bir an önce alınması gerekiyor,F16'lar ne zaman gelir meçhul acilen alınırsa süper olur.

Sonraki Haber Yükleniyor...