Tgrt Haber

İngiltere’nin Kral Charles portreli yeni paralar çıktı! İşte şifreleri

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
30 Eylül 2022 12:45 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 15:38
İngiltere’nin Kral Charles portreli yeni paralar çıktı! İşte şifreleri

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünden sonra kral koltuğuna oturan oğlu Charles’ın portresinin yer aldığı İngiltere’nin yeni madeni paraları görücüye çıktı. 

Kraliçe 2. Elizabeth’in 8 Eylül'de hayata gözlerini yummasının ardından yeni kral oğlu Charles oldu. Kraliçenin ölümüyle birlikte ülkede pek çok değişiklik oldu. Şimdi de ülkedeki paralarda değişiklik olacak.  İngiltere'de dolaşımda olan 29 milyar adet Madeni Para​ Kraliçe 2. Elizabeth’in portresini taşıyor. Bunların son tasarımı 2015'te yapılmıştı ve üzerinde kraliçenin 88 yaşındaki portresi kullanılmıştı. Bu, Kraliçe'nin tahttaki 70 yılı boyunca paralarda kullanılan beşinci portresi oldu. Kral 3. Charles annesinin yerine tahta geçmesiyle kraliçenin portresi olan paralar, pullar ve pasaportlar değişecek. Geçtiğimiz günlerde Kraliyet sembolü de değişmişti. 

 ÖZEL HATIRA PARASI

Yeni Kral 3. Charles madeni parası Kraliyet Darphanesi tarafından tanıtıldı. Yeni hükümdarın profilini içeren ve Noel'den önce dolaşıma girecek 50p'lik (50 pence yani yarım pound) paraların üzerinde Charles’ın özel olarak tasarlanmış bir portresi bulunuyor. İngilizler aralık ayından paralarda yeni krallarının resmini görecekler. Kraliyet Darphanesi, paraya basılan portrenin Charles tarafından şahsen onaylandığını söyledi.

İngiltere’nin Kral Charles portreli yeni paralar çıktı! İşte şifreleri

Öte yandan darphane, Kraliçe 2. Elizabeth'in yaşamını ve mirasını anmak için 3 Ekim Pazartesi günü saat 9'da bir hatıra madeni para​ serisi çıkaracak. Kral 3. Charles’ın portresi ilk olarak Kraliçe'yi anmak için basılan bu özel 5 poundluk ve ve 50p'lik özel parada görünecek.

İŞTE YENİ PARANIN ŞİFRELERİ 

Chris Barker, Charles’ın yeni portresini şöyle tanımladı: Hizmet yıllarını yansıtan onurlu ve zarif.
Paranın üzerine basılan ve Kral 3. Charles’ın portresini çevreleyen Latince yazıda şöyle diyor: 'CHARLES III. D.G. REX. F. D. 5 Pound. 2022' Bu sözler ise 'Tanrı'nın Lütfuyla Kral III. Charles, İnancın Savunucusu'. anlamına geliyor.

Kaynak: Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...