Tgrt Haber

İngiltere'nin yeni Başbakanı Truss ayağının tozuyla ilk mesajını verdi: Üç önceliğimiz var

06 Eylül 2022 22:41 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 23:18
İngiltere'nin yeni Başbakanı Truss ayağının tozuyla ilk mesajını verdi: Üç önceliğimiz var

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, Kraliçe Elizabeth'in huzuruna çıkıp mazbatasını almasından sonra ilk açıklamasını yaptı. İngiltere'deki enerji krizi ve ekonomik zorlukların düzeltilmesi içi gerekenin yapılacağını altını çizen Truss, "Şimdi sorunları çözmenin zamanı" dedi. Truss, eski Başbakan Boris Johnson'dan da övgüyle bahsetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Karatina kurallarını ihlal ettiği görünütülerin basına sızmasından sonra büyük bir itibar kaybeden eski Başbakan Boris Johnson​'ın tacizle suçlanan parti yöneticisi Chris Pincher hakkında hata yaptığını kabul etmesi istifasını tetiklemişti. Bu skandallardan sonra temmuz ayında istifasını sunan Johnson'ın yerine Liz Truss​ geldi. 

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'i İskoçya'daki Belmoral Kalesi'nde ziyaret etti. Hükümet kurmak için Kraliçenin onayını isteyen Liz Truss, Kraliçe tarafından onay alarak resmen İngiltere'nin yeni Başbakanı olarak atandı.

Ayağının tozuyla evinin önününde açıklamlarda bulunan Truss,  İngiltere'deki enerji krizi ve ekonomik zorlukların düzeltilmesi içi gerekenin yapılacağını altını çizdi.  Truss yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve Covid-19 pandemisinin getirdiği ekonomik yıpranma gibi konular için de bir kalkınma programı olduğundan bahsetti.

“AİLELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AZALTMAMIZ GEREKİYOR”

Truss'un açıklamalarından satır başları:

"Rusya'nın Ukrayna'daki korkunç savaşı, Covid-19 ve sonrasının neden olduğu şiddetli küresel zorluklarla karşı karşıyayız. Şimdi, İngiltere'yi geride tutan sorunları çözme zamanı. Ülkemizdeki her kasaba ve şehirde daha fazla yatırıma ve işlere ihtiyacımız var. Ailelerin üzerindeki yükü azaltmamız ve insanların hayatlarına devam etmelerine yardımcı olmamız gerekiyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için gerekenlere sahip olduğumuzu biliyorum. Elbette kolay olmayacak ama başarabiliriz. İngiltere'yi yüksek maaşlı işlere, güvenli sokaklara ve her yerde herkesin hak ettiği fırsatlara sahip olduğu bir umut ülkesi haline getireceğiz. Bugün harekete geçeceğim ve bunun gerçekleşmesi için her gün çalışacağım"

ÜÇ ÖNCELİĞİNİ PEŞ PEŞE SIRALADI

lk olarak, vergi indirimleri ve reform yoluyla ekonomiyi büyütmek için cesur bir planım var. İş odaklı büyümeyi ve yatırımı artırmak için vergileri keseceğim. Birleşik Krallık'ın inşasını ve büyümesini sağlamak için misyonumda reformu sürdüreceğim. İnsanların aşırı enerji faturalarıyla karşı karşıya kalmamasını sağlamak için çalışacağız"

"İkinci olarak, Putin'in savaşının neden olduğu enerji krizini ele alacağım. Enerji faturalarıyla başa çıkmak ve gelecekteki enerji arzımızı güvence altına almak için bu hafta harekete geçeceğim"

"İnsanların doktor randevularını ve ihtiyaç duydukları sağlık servisi (NHS) hizmetlerini alabilmelerini sağlayacağım. Ekonomiye, enerjiye ve NHS'ye hizmet ederek sağlık hizmetimizi sağlam temellere oturtacağız"

İngiltere'nin yeni Başbakanı Truss ayağının tozuyla ilk mesajını verdi: Üç önceliğimiz var

TRUSS’TAN JOHNSON’A ÖVGÜ

Öte yandan Truss'un konuşması sırasında eski Başbakan Boris Johnson'dan övgüyle bahsetmesi dikkatlerden kaçmadı. Truss, "Benden önce görevde olan Başbakanı saygıyla anıyorum. Boris Johnson, Covid-19 aşısını ve Brexit'i gerçekleştirmeyi başardı. Rus saldırganlığına karşı çıktı. Tarih onu son derece önemli bir Başbakan olarak görecek" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...