Tgrt Haber

İngiltere'yi alarma geçiren kaçak İran ajanı yakalandı: Firar önceden iyice planlanmış

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Dailymail, BBC
09 Eylül 2023 15:29 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 16:50
İngiltere'yi alarma geçiren kaçak İran ajanı yakalandı: Firar önceden iyice planlanmış

İngiltere'de 3 gün önce hapishaneden kaçan İran ajanı, eski asker Daniel Abed Khalife yakalandı. Ülkeyi alarma geçiren kaçak ajan, halkın yardımları sayesinde yakayı ele verdi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Wandsworth Hapishanesi'nden çarşamba günü kaçan İran ajanı, eski asker Daniel Abed Khalife, Chiswick bölgesinde yakalandı. Londra Polis Teşkilatı'nın başına ödül koyduğu kaçak ajan için, herkes seferber oldu. Sokaklara 'kaçak' ilanı yazıları asıldı, eczanelere uyarı bildirgeleri gönderildi. Yakalanmasına fayda sağlayacak bilgiyi verene ise 20 bin sterlin ödül verileceği açıklandı.

İngiltere kaçak ajan nedeniyle alarm durumundayken çabalar sonuç verdi. BBC'nin haberine göre, polis yetkililerinin bir önceki açıklamasında, Khalife’nin gece bölgede görüldüğüne dair teyitli bilgi aldıklarını belirtmelerinin ardından Khalife yakalandı.

''FİRAR ÖNCEDEN İYİCE PLANLANMIŞ''

Polis Halife’nin cezaevi çalışanlarından yardım almış olma ihtimalini soruşturuyor. Londra Emniyet Müdürü Mark Rowley, Khalife’nin firarının “önceden iyice planlanmış” ve “çok kaygı verici” bir gelişme olduğunu söyledi.

İngiltere'yi alarma geçiren kaçak İran ajanı yakalandı: Firar önceden iyice planlanmış

BAŞINA ÖDÜL KONMUŞTU

Londra Polisi ayrıca Khalife'nin yakalanmasına yardım edenlere 20 bin sterlin (670 bin Türk Lirası) para ödülü verileceğini de duyururken, Khalife'yi görenlerin 999 numaralı acil durum hattını, bilgi aktarmak isteyenlerin ise 101'i aramalarını istemişti. Vatandaşlar ayrıca Khalife'ye ilişkin bir görüntü çekerse UK Image Appeal sitesine de yükleyebileceklerdi.

Metropolitan Polisi Terörle Mücadele Müdürü Dominic Murphy de yaptığı açıklamada, çarşambadan bu yana 100'den fazla ihbar aldıklarını söylemişti.

Kendisini, cezaevine tedarik sağlayan bir kamyonun altına bağlayarak kaçan 21 yaşındaki Khalife’yi bulmak için ülkenin havaalanları ve deniz limanları alarma geçirilmişti.

İngiltere'yi alarma geçiren kaçak İran ajanı yakalandı: Firar önceden iyice planlanmış

BİRÇOK SUÇLA YARGILANIYOR

İlk olarak 27 Ocak'ta hakim karşısına çıkan ve tutuklu yargılanmasına karar verilen Khalife, terör saldırısı yapacağı ya da azmettireceği tahmin edilen bir kişiye bilgi sağlamak, patlama veya yanmaya sebep olarak kendine, başkasına ya da bir mülke zarar verecek şekilde şüpheli eşya yerleştirmek ve Resmi Sırlar Yasası'na aykırı olacak şekilde düşmanların faydasına bilgi, belge, doküman sağlamak, kayıt yapmak, yayın yapmak ve bu kişilerle temasa geçmek suçlarından yargılanıyor.

Hakkındaki iddialar nedeniyle 22 Mayıs'ta askerlikten atılan Khalife'nin bir sonraki duruşmasının 13 Kasım'da yapılması planlanıyor.

Kaynak: Dailymail, BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...