Tgrt Haber

İnsan kaçakçısından akılalmaz taktik! Kendini 43 yaş yaşlandırıp ülke değiştirmeye çalıştı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
28 Haziran 2024 17:01 - Güncelleme : 28 Haziran 2024 17:33
İnsan kaçakçısından akılalmaz taktik! Kendini 43 yaş yaşlandırıp ülke değiştirmeye çalıştı

İnsan kaçakçılığıyla bağlantılı 24 yaşındaki Hintli yolcu Kanada'ya giden uçağa binmek için yaşlı kılığına girdi. Havalimanı görevlilerinin dikkati sayesinde kısa sürede yakayı ele verdi.

İnsan kaçakçılığıyla bağlantısı olan 24 yaşındaki Hintli bir adam Kanada'ya giden bir uçağa binmek için yaşlı başka bir Hintli adamın kılığına girdi, ancak genç kendisi olduğunu ileri sürdüğü yaşlı adamla uyuşmadı.

Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'ndaki yetkililer, görünüşünde birden fazla tutarsızlık fark ettikten sonra Guru Sewak Singh'i gözaltına aldı.

Hindistan Merkezi Endüstriyel Güvenlik Gücü (CISF) X'te yaptığı açıklamada, "Uyanık CISF personeli, insan kaçakçılığı ve taklitçiliğe karışan Kanada'ya giden bir yolcuyu yakaladı" dedi. "Yolcu, yaşlı bir kişiyi taklit ederek ve sahte belgeler kullanarak seyahat etmeye çalıştı."

İnsan kaçakçısından akılalmaz taktik! Kendini 43 yaş yaşlandırıp ülke değiştirmeye çalıştı - 1. Resim

BAŞKA BİRİNİN FOTOĞRAFINI TAKLİT ETMEYE ÇALIŞTI

Bir Air Canada uçuşuna giden Singh, yüzündeki saçları beyaza boyayarak Pencap'tan 67 yaşındaki Rashvindar Singh Sahota'nın pasaport fotoğrafını taklit etmeye çalıştı.

Now Toronto'ya göre, Singh saçını boyamanın yanı sıra bir gözlük de takmıştı, ancak cilt yapısı ve gençlere özgü sesi havaalanı yetkililerinin dikkatini çekti.

İnsan kaçakçısından akılalmaz taktik! Kendini 43 yaş yaşlandırıp ülke değiştirmeye çalıştı - 2. Resim

Sahota'nın pasaportu ile Singh'in görünüşünü karşılaştıran güvenlik yetkilileri, taklitçiyi daha yakından inceledikten sonra saçlarını boyadığını ve gözlükleri sadece daha yaşlı görünmek için taktığını fark etti.

Times of India'nın haberine göre, sorgulama sırasında dolandırıcı gerçek adını paylaştı ve gerçek pasaportunun dijital bir kopyasını verdi.

Habere göre Singh ve eşyaları, haklarında yasal işlem yapılmak üzere Delhi polisine teslim edildi.

İnsan kaçakçısından akılalmaz taktik! Kendini 43 yaş yaşlandırıp ülke değiştirmeye çalıştı - 3. Resim

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...