Tgrt Haber

Fransa tasarıyı onayladı: Çocukların internet kullanımı kısıtlanıyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Haziran 2023 23:52 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 00:29
Fransa tasarıyı onayladı: Çocukların internet kullanımı kısıtlanıyor

Fransa'daki Senato, sosyal medya platformlarında 15 yaş altı kullanıcıların kaydolması ve kullanması için veli iznine tabi olmalarını gerektiren tasarıyı onayladı. Kurallara uymayan platformlara cezalar verilecek. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

Fransız senatörler, nefret söylemiyle mücadele etmeyi hedefleyen yasa tasarısını ikinci kez görüştü. Velilere, 15 yaşından küçük çocukların sosyal medya​ platformlarına kaydolması için izin vermeleri zorunluluğunu getiren tasarı, Senato'da oybirliğiyle onaylandı.

Buna göre platformların, kullanıcıların yaşını ve küçüklerin velisinden izin alıp almadığını doğrulamak için bir sistem kullanması gerekecek.

UYMAYANA CEZA YOLDA 

Kurallara uymayan platformlara, dünya genelindeki cirosunun yüzde 1’ine kadar para cezası verilebilecek. Veliler platformlardan, 15 yaşındaki çocuklarının sosyal medya hesaplarını askıya almasını talep edebilecek.

Sosyal medya ve çevrimiçi platformlar için yeni düzenleme, adli soruşturmalar kapsamında elektronik içeriklere ilişkin yasal taleplerin 10 gün içinde yanıtlanmasını gerektiriyor. Ancak, birey veya mülk ciddi zarar riski altındaysa, platformlara verilen süre en fazla 8 saat olacak.

Tasarı, Senato’da da onaylanmasıyla yasalaştı. Yasanın yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

Fransa’da bir yasa tasarısının nihai olarak kabul edilmesi için Parlamentonun iki kanadı olan Ulusal Meclis ve Senato’dan onay alması gerekiyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...