Tgrt Haber

İnternet yasasına tepkiler sürüyor

20 Şubat 2014 19:43
İnternet yasasına tepkiler sürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında internet sansürü ile HSYK’nın yapısında değişiklik getiren yasayı değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, internet yasasını değerlendirdi. Harf, konuşmasında, internet yasasına ilişkin, ‘‘Kanun, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın hürriyetini ve internette bilgi paylaşımını kısıtlama potensiyeline sahip’’ ifadelerini kullandı. İnternet yasası için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Kurumu (AGİT) ve ilgili yerlerle kaygılarını paylaştıklarını aktaran Harf, ‘‘Onaylanan kanun, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın hürriyetini ve internette bilgi paylaşımını kısıtlama potansiyeline sahip" diye konuştu. İnternete sansür yasasının Türkiye'ye yurt dışından yapılacak yatırımlara da olumsuz etki yapacağını savunan Harf, "Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen yasa, anladığımız kadarıyla Meclis’te bazı değişikliklere daha uğrayacak. Yasanın son haliyle uygulanması veya mevcut süreçte Türkiye’den temel ifade özgürlükleri ile hür ve bağımsız medyaya sahip çıkılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. Yeni internet yasasında yapılacak iki değişikliğin kendilerini tatmin edip etmeyeceği sorusuna Harf, ‘‘Yasa çıktığı zaman ona göre yeniden bir değerlendirme yapabiliriz’’ açıklamasında bulundu. HSYK yasası sorusuna ise Harf, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yasa konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...