Tgrt Haber

Irak Erbil'de bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ekim 2022 17:09 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 17:17
Irak Erbil'de bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde bir araca yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Bombalı saldırının ardından bir kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Irak​ Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil​ kentinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir kişinin öldüğü, dört kişinin yaralandığı belirtildi. Erbil Valisi Ümit Hoşnav, basına yaptığı açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı anti terör biriminin eski sorumlularından Havkar Abdullah Resul’un aracına Serbesti semtinde daha önce kim ya da kimler tarafından yerleştirildiği bilinmeyen bombanın infilak ettiğini belirtti.

Bombanın zaman ayarlı olduğunu aktaran Hoşnav, patlama sonucu Resul’ün hayatını kaybettiğini ve araçta bulunan iki kadın ve iki çocuğun da yaralandığını aktardı. Hoşnav, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Olayda hayatını kaybeden Resul’ün KYB’den tasfiye edilen eski eş başkan Lahor Şeyh Cengi’ye yakın olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...