Tgrt Haber

Iraklı komutan PKK'lılara böyle meydan okudu: Onları bu meydana gömerim

12 Şubat 2022 13:00

Iraklı komutan Esir Rubayi, Sincar’da Yermuk Meydanı’na terör örgütü PKK’nın ve örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin asılmasına sert tepki göstererek “Bir daha bu meydana Öcalan posteri asan olursa, onları bu meydana gömerim ve bu meydanda asarım” dedi.

Iraklı komutandan Sincar’da PKK elebaşı Öcalan posteri asılmasına sert tepki

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar’da görev yapan 20’nci Tugay Komutanı Esir Rubayi, ilçe merkezine terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan posteri asılmasına sert tepki gösterdi. Bir grup askerle Sincar ilçe meydanına gelen Tuğgeneral Rubayi’nin Öcalan posteri asılmasına tepki gösterdiği anlar kameralara yansıdı.

Teröristlere asla taviz verilmeyeceğini "Burada kanuna aykırı davrananların kafasını ezerim." Diyerek vurgulayan Rubayi, PKK elebaşının posterinin indirildiği alana Irak bayrağını astırdı.

"ÖCALAN POSTERİ ASANI BU MEYDANA GÖMERİM"

Elinde Irak bayrağıyla Sincar halkına seslenen Rubayi, şunları söyledi: Sincar’daki herkes beni iyi duysun: Tugay Komutanı olarak Irak bayrağını buraya asacağım. Allah şahidim olsun ki, Öcalan posteri asanı bu meydana gömerim ve bu meydanda asarım. Ben teröristlerle mücadele eden komutanım. Burada kanuna aykırı davrananların kafasını ezerim. Bu bayrağın üzerinde Rava’da (Enbar’da) namaz kıldım, burda da kılacağım. Teröristin fotoğrafını buraya asana hayat hakkı tanımayız. 

20. Tümen Komutanı Tuğgeneral Atheer Al-Rubaie aslen Bağdatlı ve ülkenin batısındaki Rawa'da DEAŞ ve radikalizme karşı görev yaptı. Şimdi de Irak’ın kuzeyindeki Sincar'da görev yapıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...