Tgrt Haber

Irak'ta ABD öncülüğündeki hava üssüne roketli saldırı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Temmuz 2024 10:27 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 10:39
Irak'ta ABD öncülüğündeki hava üssüne roketli saldırı

Irak’ta koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne dün roketli saldırı düzenlendi. Üsse en az 2 roket düşerken can kaybı ya da maddi hasar bildirilmedi.

Irak’ın Anbar ilinde yer alan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada üsse en az 2 roket düştüğü belirtilirken, saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı ifade edildi. Saldırıya ilişkin can kaybı ya da maddi hasar ise bildirilmedi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ASKERLER ÇEKİLMEYE BAŞLAYABİLİR

Öte yandan, Irak’tan üst düzey bir güvenlik heyeti, bu hafta Washington’da terör örgütü DEAŞ’a karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin ülkeden çekilmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelere ilişkin henüz önemli bir açıklama yapılmazken, ABD'li ve Iraklı kaynaklara göre önümüzdeki haftalarda askerlerin çekilmeye başlaması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...