Tgrt Haber

Irak’ta ABD üssüne SİHA’lı saldırı: Gazze’deki katliama yanıt veriyoruz

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
17 Kasım 2023 14:13 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 14:25

Irak’taki Şii milisler, bir ABD üssüne daha saldırı düzenlediklerini duyurdu. “Irak İslami Direnişi” isimli milis grup, Gazze’deki saldırılara karşılık ABD üssünü hedef aldıklarını duyurdu.

İsrail'in Gazze’de saldırılarına başlamasından bu yana ABD’nin Irak​ ve Suriye’deki üslerine yönelik saldırılar arttı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde yer alan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu Harir Askeri Hava Üssü'ne silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi. Irak’ta İran yanlısı Şii milis güçlerden oluşan gruplar, ABD askeri danışmanlarının bulunduğu Enbar vilayetindeki Ayn el-Esed Üssü’nü hedef aldı.

GAZZE’DEKİ SALDIRILARA YANIT

“Irak İslami Direnişi” isimli milis grup adına yapılan yazılı açıklamada, "Gazze’deki saldırılara yanıt olarak", Irak’ın batısındaki Ayn el-Esed Üssü’ne iki insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu milis grup, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Erbil kentinin Harir kasabasında yer alan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyona ait üsse de saldırı düzenlediklerini duyurmuştu.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sivilleri alarak devam ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından saldırılara ilişkin yapılan son açıklamada, Irak ve Suriye’de bulunan ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 55 kez saldırı düzenlendiği, 59 askerin yaralandığı belirtilmişti. Saldırıların çoğunluğunu Irak İslami Direniş grubu üstelenmişti.

MÜLTECİ KAMPINA BASKIN

Öte yandan İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırı düzenledi. Baskın ve saldırı sonucu kentteki bazı ev, cadde ve sokaklarda ağır hasar meydana geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...