Tgrt Haber

Irak'ta bombalı saldırı, 17 ölü, 22 yaralı

24 Haziran 2014 17:12
Irak'ta bombalı saldırı, 17 ölü, 22 yaralı

Irak ordusunun Salahaddin vilayetine düzenlediği bombalı saldırıda 17 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak ordusunun Salahaddin vilayetine düzenlediği bombalı saldırıda 17 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı bildirildi. AA muhabirine konuşan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi Dr. Muhammed Halil, orduya ait uçakların yerleşim birimlerini bombalaması sonucu, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 17 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığını söyledi. Uçakların, Beyci'deki Tel ez-Zater, El-Asri ve Er-Risale semtlerini hedef aldığı belirtildi.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...