Tgrt Haber

Irak'ta çatışmalar sivilleri vurdu

30 Ocak 2014 11:18
Irak'ta çatışmalar sivilleri vurdu

Ramadi kentinde bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda 125 sivil öldü, 541 sivil yaralandı, 26 bin 900 aile evini terk etti.

Enbar İl Sağlık Müdürlüğünden Enes el-Ani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'de bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda, 125 sivilin öldüğünü, çoğunluğu kadın ve çocuk 541 sivilin yaralandığını söyledi. Enbar Göç ve Göçmen İdaresi İcra Direktörü Baha Halid ise son dönemde, Ramadi'de yaşayan 26 bin 900 ailenin evini terk ettiğini belirtti. Halid, "Bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle Ramadi'nin özellikle El-Bubali, El-Bubid, Kertan, El-Melab, El-Buferec, El-Taş ve El-Hımeyra bölgelerinden 26 bin 900 aile evlerini terk etti" dedi. Enbar'a bağlı Ramadi ve Felluce'de bir ayı aşkın süredir ordu birlikleri ile kendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak tanıtan silahlı gruplar arasında çatışmalara sahne oluyor. Irak ordusu, bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) unsurları bulunduğu gerekçesiyle geniş çaplı operasyonlar düzenliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...