Tgrt Haber

Irak'ta facia! Düğünde yangın çıktı: En az 93 ölü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Eylül 2023 02:58 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 12:30

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında en az 93 insan hayatını kaybederken 100 kişi de yaralandı. 800 kişinin katıldığı iddia edilen düğünde yaşanan dehşet kameralara yansıdı. Ülkede 3 günlük yas ilan edilirken, ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Irak’ın Musul​ kentinde bir düğünde çıkan yangın​ büyük bir faciaya dönüştü. Irak haber ajansı INA'nın Musul Sağlık Dairesinden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Hamdaniye ilçesinde bir düğün​ salonunda yapılan ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı düğün esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

YAS İLAN EDİLDİ

Kısa sürede salonu saran alevlerin arasında kalan konuklardan ilk saatlerde 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği, 500 kişinin de yangında yaralandığı iddia edildi.

Ancak Irak İçişleri Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı Güvenlik Medya Ağı Başkanı Saad Maan, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 93 olduğunu belirtti. 100 kişinin de yaralandığını aktaran Maan, hastanede yatanların sayısının ise 69 olduğunu kaydetti.

Bölge valisi Hasan el-Allak, ölü ve yaralı sayısının sabit olmadığını ve artabileceğini belirtti. Yaralılar bölgedeki hastanelere nakledilirken, düzinelerce insanın kan bağışı yapmak için hastane bahçelerinde toplandığı görüldü. 

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

Musul Valiliği de il genelinde 1 haftalık yas ilan etti.

Irak'ta facia! Düğünde yangın çıktı: En az 93 ölü

YANLIŞ MALZEME KULLANIMI YANGINI BÜYÜTTÜ

Yangının çıkış nedeni bilinmese de ilk raporlara göre olayın nedeni yakılan havai fişek olabilir. Olay yerindeki görgü tanıkları, yerel saatle 22.45 sıralarında binanın alev aldığını ve insanların koşarak dışarı çıktığını anlattı.

Sosyal medyada yayınlanan ve yangının başlamasından birkaç dakika önce çekildiği iddia edilen video kliplerde, düğün salonunun tavanından yanan panel parçalarının düştüğü, davetlilerinin panik içinde masalardan atlayıp güvenli bir yere kaçmaya çalıştıkları görüldü.

Irak devlet Haber ajansı INA, binadaki yanıcı panellerin alevlerin yayılmasına ve tavanın bazı kısımlarının düşmesine neden olmuş olabileceğini söyledi. 

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın ilk detayları ise Irak devlet medyası tarafından paylaşıldı… Yapılan açıklamada, düğün salonunun inşa malzemelerinin yanmaya müsait olan materyallerden oluştuğu kaydedilirken, “Bu sebeple yangın hızla ilerledi ve bina çöktü” denildi.

Irak'ta düğün esnasında salonda çıkan yangında en az 113 ölü, 500 yaralı var.

GELİN VE DAMADIN AKIBETİ BELLİ OLDU

Öte yandan 2006 doğumlu Hannin Riyaz isimli gelinin ve 1995 doğumlu İvan İşo Gehke adlı damadın yakınları, çiftin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin konuşan bir görgü tanığı, ''Ben kapıya yakın bir masada oturuyordum. Her şey iki dakika içinde oldu. Gelin ve damat içeri girdiğinde havai fişek patlatıldı, sonra tavan yanlama başladı. Salonun üç kapısı vardı, giriş, arka kapı ve mutfak kapısı. Gelinin gelinliği yandı, bu yüzden öldükleri sanılıyor. Fakat ikisinin de durumu iyi. Kardeşi ile telefonda konuştum, ikisi de kurtulmuş, evlerindeler.'' ifadelerini kullandı.

Irak'ta facia! Düğünde yangın çıktı: En az 93 ölü

ACİL SORUŞTURMA 

Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani'nin ofisi yangınla ilgili acil soruşturma başlatıldığını duyururken, Irak Sağlık Bakanlığı, Bağdat ve diğer illerden “tıbbi yardım tırlarının” gönderildiğini bildirdi. Bu arada İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgeye gittiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...