Tgrt Haber

Irak’ta koalisyon güçleri üssünü hedef alan İHA düşürüldü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Aralık 2023 19:50 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 20:02
Irak’ta koalisyon güçleri üssünü hedef alan İHA düşürüldü

Irak Kürt Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Erbil Havaalanı’nda koalisyon güçleri üssünü hedef alan İHA düşürüldü” denildi.

Irak Kürt Bölgesel Kürt Yönetimi’nde (IKBY) bulunan Uluslararası Erbil Havaalanı’ndaki koalisyon güçlerinin üssünü hedef almaya çalışan bomba yüklü bir İHA’nın düşürüldüğü bildirildi. IKBY Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, saat 16.54 sıralarında Uluslararası Erbil Havaalanı’ndaki koalisyon güçlerine ait üssü hedef almaya çalışan bomba yüklü bir İHA’nın düşürüldüğü belirtildi.

PATLAMA OLDU

Görgü tanıkları, havaalanı yakınlarındaki Ankava bölgesinde patlama sessinin duyulduğunu ve ardından duman yükseldiğini belirtti. Öte yandan Irak İslami Direnişi, Uluslararası Erbil Havaalanı’ndaki “işgalci gücü” vurduğunu duyurdu.

NE OLMUŞTU?

IKBY Hükümet Sözcüsü Hevramani, Erbil'in Pirmam bölgesinde Peşmerge üssüne dün gece bomba yüklü iki İHA​ ile saldırı düzenlendiğini belirtmişti. Saldırının "Irak hükümetinden maaş alan yasa dışı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini" savunan Hevremani, "Irak hükümetini ve maaş verdiği bu grupları, bu korkakça saldırının sorumlusu olarak görüyoruz. Bu yasa dışı grup Irak hükümeti tarafından destekleniyor ve onlara maaş veriliyor. Bu gruplar Irak hükümetinin gözü önünde hareket ediyor. Silah, füze ve İHA'ları taşıyıp askeri ve resmi kurumlara terör saldırısı düzenliyor." ifadesini kullanmıştı.

Irak'ta İran yanlısı Şii milislerin içinde yer aldığı "Irak İslami Direniş" adlı grup, "Gazze’deki saldırılara yanıt olarak", ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere sık sık saldırılarda bulunduğunu duyuruyor.

Bu çerçevede Enbar’daki Ayn el-Esed Askeri Üssü, Erbil’deki Harir Hava Üssü, Bağdat’taki Victory Askeri Üssü ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki ABD üssü defalarca bomba yüklü İHA'lar ile hedef alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...