Tgrt Haber

Irak'tan PKK'ya kınama

10 Eylül 2015 19:00
Irak'tan PKK'ya kınama

Irak Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'de sivil ve askerleri hedef alan tüm terörist saldırları lanetle kınıyor, bu saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz. Sorunun çözülmesi için tüm barış yollarının tercih edilmesi, Türkiye ve Irak halkının çıkarlarına hizmet etmesi için tüm azami  çabaların sarf edilmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde yapılan askeri  operasyonun sonucu, sınırların ihlal edildiğini belirten Cemal, şunları kaydetti:
 "Daha önceki açıklamalarda da belirtiğimiz gibi, operasyon yapılmadan  önce hükümetimiz ile temasa geçilmesini beyan etmiştik. Bu tür davranışlar  Türkiye ve Irak ilişkilerini olumsuz bir şekilde etkiler."
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...