Tgrt Haber

İran, ABD'nin savaş mesajını ortaya döktü: Üsler mühimmatlarla dolduruldu, yalan söylüyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Aralık 2023 18:10 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 18:11

İsrail'in Gazze'deki sivil katliamlarına tepki gösteren İran, ABD'den gelen bölgedeki gerginlikle ilgili mesajı açıkladı. İranlı yetkililer, ''ABD 'Gazze'deki savaşın genişlemesini istemiyoruz, vekil güçler harekete geçmesin' mesajı gönderdi'' ifadelerini kullandı.

Gazze​'de sivillere saldıran İsrail'e destek yollayan ABD​, İran​'ın radarında. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan​, ABD'nin Tahran yönetimine, "Gazze'deki savaşın genişlemesini istemedikleri ve İran'ın bölgedeki vekil güçlerinin harekete geçmemesi" yönünde mesaj gönderdiğini söyledi.

Fars Haber Ajansı'na göre, Abdullahiyan, Kum kentinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''SAVAŞIN GENİŞLEMESİ PEŞİNDE DEĞİLİZ''

Abdullahiyan "ABD, savaşın başından bu yana bize, 'savaşın genişlemesi peşinde değiliz' ve "bölgedeki vekil gruplarınıza, bize karşı harekete geçmemelerini tavsiye edin' diye mesaj gönderiyor." ifadelerini kullandı.

İran, ABD'nin savaş mesajını ortaya döktü: Üsler mühimmatlarla dolduruldu, yalan söylüyorlar

Tahran yönetiminin, ABD'ye, "savaşı genişletme peşinde olmadığını defalarca iletildiğini" dile getiren Abdullahiyan, şunları kaydetti:

"Kendilerinin yalan söylediklerini belirttik. 'Eğer siz savaşın genişlemesi peşinde değilseniz, neden üsleriniz gece-gündüz bu kadar mühimmatı Gazze gibi sınırlı bir bölge için kullanıma koysun.' dedik."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...