Tgrt Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Hamas'a 'zafer' mesajı: Tebriklerini iletti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Fars news
09 Ekim 2023 10:53 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 11:15
İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Hamas'a 'zafer' mesajı: Tebriklerini iletti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonunu 'zafer' olarak nitelendirdi. Reisi, operasyona ilişkin tebrik mesajı yayımladı.

Hamas​'ın saldırılarının arkasında olduğu iddia edilen İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'den 'zafer' mesajı geldi. Reisi, Hamas ve Filistin​ İslami Cihat Örgütü lideriyle telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Reisi, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin 'tebriklerini' iletti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, mesajında, İsrail için bölgede denklemlerin değiştiğini belirtti ve Hamas'ı ve Filistin halkını İsrail'e karşı gerçekleştirdikleri askeri operasyon nedeniyle kutladı. Reisi, Hamas'ın saldırısı için "Bu sahte siyonist rejime karşı direnişin tezahürüdür" dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin 'tebriklerini' iletti.

İRAN: HAMAS SALDIRILARINA KARIŞMADIK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dün acil toplandı. İran'ın BM misyonu, Hamas saldırılarına karışmadıklarını aktardı.

İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu tarafından Hamas saldırısının sorumlusu olarak İsrail gösterildi. Bu saldırının İsrail'in yıllardır süre gelen işgal ve suçlarının sonucu ortaya çıkan meşru müdafa olduğu savunuldu.

Yapılan açıklamada, "Filistin'e destek veriyoruz. Ancak Filistin'in düzenlediği saldırıya dahil değliz" denildi.

''FİLİSTİNLİ MÜCAHİTLERİN YANINDA OLACAĞIZ''

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi ise Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" Operasyonu'nu desteklediklerini açıklamıştı. İsrail'i hedef alan operasyonlar nedeniyle Hamas'ı tebrik eden Safevi, "Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu operasyonu desteklediğinden eminiz. Filistin ve Kudüs özgürleşene kadar Filistinli mücahitlerin yanında olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Hamas'a 'zafer' mesajı: Tebriklerini iletti

İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı katliamları hatırlatan Safevi, "Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların ve gençlerin Siyonistler tarafından katledilmesine yıllarca sessiz kaldılar. Bu katliamlar karşısında söz konusu kuruluşlardan hiçbir tepki görmedik. Siyonistler doğrudan Filistinli çocukların başlarını hedef alarak ateş ediyorlar. 2023 yılı son rakamları Siyonist askerler tarafından 37 Filistinli çocuğun şehit edildiğini gösteriyor. Ayrıca birçok Filistinli genç ve çocuk İsrail hapishanelerinde tutuluyor" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Fars news

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...