Tgrt Haber

İran dini lideri Hamaney'in sözleri Filistin yönetiminin tepkisini çekti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
03 Haziran 2024 16:56 - Güncelleme : 03 Haziran 2024 17:19
İran dini lideri Hamaney'in sözleri Filistin yönetiminin tepkisini çekti

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in açıklamaları, Filistin yönetimi kızdırdı. Sivillere yönelik saldırılar devam ederken Hamaney'in açıklamaları yeni bir gerilimin fitilini ateşledi. 

İran dini lideri Ali Hamaney​, Gazze'deki ateşkes​ anlaşmasına umut bağlanmaması yönündeki açıklamalarıyla Filistin​ yönetimini kızdırdı. Filistin​ yönetimi, İsrail'in saldırılarından ilk etkilenenlerin siviller olduğunu, devam etmesi durumunda bedelini ödeteceklerini söyledi. 

Filistin​ resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin​ yönetimi, Hamaney’in “Bu savaş (7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi​'nde devam eden çatışmalar), düşmanın (İsrail) bölgeyi kontrol etme planını uygulamaya çalıştığı hassa bir anda gelerek tüm hesapları karıştırdı. Hiç kimsenin Gazze'de ateşkes​ anlaşmasına umut bağlamaması gerekir.” yönündeki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İsrail savaşının ve devamının bedelini ödeyen Filistin​ halkıdır ve kanlarını döken bu savaştan ilk etkilenen de Filistin​ halkı olmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

İran dini lideri Hamaney'in sözleri Filistin yönetiminin tepkisini çekti - 1. Resim

Hamaney’in bu açıklamalarının Filistin​ halkının kanının heder edilmesi anlamı taşıdığı belirtilen açıklamada, “Filistin halkı yüz yıldır savaşıyor ve mücadele ediyor. Filistin​ halkının, özgürlük ve bağımsızlık, Kudüs ve Kudüs’teki Müslüman ve Hıristiyan mukaddesatının korunması emellerine hizmet etmeyen savaşlara ihtiyaçları yok. Bu, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin​ devletinin kurulmasına da ulaştırmayacaktır" denildi.

HAMANEY'İN FİLİSTİN​'İ KIZDIRAN SÖZLERİ

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney​, başkent Tahran'da İran İslam Devrimi lideri Humeyni'nin ölümünün 35'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenine katıldı. Hamaney törende yaptığı konuşmada Filistin​ meselesi ve yaklaşan 14'üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran dini lideri Hamaney'in sözleri Filistin yönetiminin tepkisini çekti - 2. Resim

Hamaney, "Bu savaş, düşmanın bölgeyi kontrol etme planını uygulamaya çalıştığı hassas bir anda kartları yeniden kardı; bu, bölge için gerekliydi. Herkes, umutlarını Gazze'de ateşkes​ anlaşmasına bağlamamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...