Tgrt Haber

İran gazetesinden çarpıcı iddia: İsrail'in adli arşivini ele geçirdik

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Eylül 2023 06:58 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 07:10
İran gazetesinden çarpıcı iddia: İsrail'in adli arşivini ele geçirdik

İran merkezliTehran Times gazetesi, İsrail'in 70 bin sayfalık adli arşivine ulaştığını iddia etti. Haberde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşinin psikolojik rahatsızlıklarının olduğu öne sürülen belgeler de yer aldı

İran​'da merkezi Tahran'da bulunan Tehran Times gazetesi, İsrail'in 70 bin sayfalık adli arşivine ulaştığını açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ve eşinin psikolojik rahatsızlıklarının olduğu öne sürülen belgelerde, hükümetin birçok üyesinin davaları ve İsrail'in Arap vatandaşlara karşı sistematik ayrımcılık yaptığına dair bilgilerin yer aldığı iddia edildi.

BM GENL KURULU'NDA İRAN'A ÖFKE KUSMUŞTU

Binyamin Netanyahu​, 22 Eylül'de 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İran'ı hedef almıştı. Uluslararası toplumu İran'ın saldırılarına karşı kayıtsız kalmakla suçlayan Netanyahu, İran'ın nükleer emellerini sürdürmesine rağmen yaptırımların gevşetildiği eleştirisinde bulunmuştu.

Dünya liderlerine seslenen Netanyahu, "İran'ın nükleer emellerine karşı ikna edici bir tehdit sunulmalı. Ben İsrail Başbakanı olduğum müddetçe İran'ın nükleer silah elde etmemesi için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullanmışt

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...