Tgrt Haber

İran, İngiltere vatandaşı da olan eski Savunma Bakan Yardımcısı Ekbari'yi idam etti

14 Ocak 2023 10:03 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 10:09
İran, İngiltere vatandaşı da olan eski Savunma Bakan Yardımcısı Ekbari'yi idam etti

İran, İngiliz gizli servisi MI6 adına casusluk yaptığı iddiasıyla eski Savunma Bakan Yardımcısı Alirıza Ekbari'yi idam etti. Ekbari’inin İngiltere vatandaşlığı da bulunuyordu. 

İran​, İngiltere vatandaşı da olan eski Savunma Bakan Yardımcısı Alirıza Ekbari'yi bu sabah idam​ etti. Resmi medya, İngiltere'nin uyarılarına rağmen Ekbari'nin bu sabah asıldığını duyurdu. Ekbari'nin ailesi Çarşamba günü hapishaneye son bir ziyarette bulundu ve mahkumun hücre hapsine alındığını gördü. 2019 yılında tutuklanan Alirıza Ekbari, İngiltere adına casusluk​ yaptığı suçlamalarını reddediyordu. Muhammed Hatemi'nin Cumhurbaşkanlığında Savunma Bakanı Yardımcısı Ekbari ayrıca İran'ın en ünlü nükleerfizikçisi Muhsin Fahrizade'nin öldürüldüğü suikastta da rol oynamakla suçlanıyordu.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

İdam kararı, hafta içinde açıklandı. Tahran yönetimi, bu hafta Ekbari'nin itiraflarını gösteren bir video yayınladı ancak söz konusu görüntü zorla kaydedildi. Alirıza Ekbari, söz konusu kayıtta itiraf videosunun işkence sonucu çekildiğini söyledi. İngiltere'nin yanı sıra ABD de Ekbari'nin asılmaması için Tahran yönetimine uyarıda bulunuyordu.

İran rejiminin elinde Alirıza Ekbari'nin yanı sıra bir başka İngiltere vatandaşı Murad Tahbaz'ın da bulunuyor. Tahbaz, aynı zamanda ABD vatandaşı.

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...