Tgrt Haber

İran Irak'ın kuzeyindeki Kürt muhalif grupları İHA ve füzelerle vurdu

21 Kasım 2022 11:13 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 11:20
İran Irak'ın kuzeyindeki Kürt muhalif grupları İHA ve füzelerle vurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Kürt muhalif grupların karargahlarını insansız hava araçları ve füzelerle vurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, gece saatlerinde Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı (IKBY) Süleymaniye​ ve Erbil​ kentlerindeki Kürt muhalifleri insansız hava aracı ve füzelerle vurdu. Erbil’e bağlı Köysancak ve Bahirka ilçelerindeki İran Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) karargahlarını vuran İran Devrim Muhafızları, Süleymaniye’de ise Zirgwez bölgesinde yer alan Komele karargahını bombaladı.

Komele tarafından yapılan açıklamada saldırıda herhangi bir can kaybının meydana gelmediği belirtilirken, İKDP ise saldırıda bir kişinin öldüğünü duyurdu.

SAĞLIK OCAĞI DA VURULDU

Erbil Kaymakamı Nebez Abdülhamit, Bahirka'da yer alan İKDP binasını hedef alan saldırının maddi hasara yol açtığını söyledi. Köysancak ilçesine düşen 3 füzeden 2’sinin sağlık ocağına isabet ettiği ve hasara neden olduğu bildirildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...