Tgrt Haber

İran, İsrail'e saldırı hazırlığında: Cevap sert ve acı verici olacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ağustos 2024 15:50 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 15:52
İran, İsrail'e saldırı hazırlığında: Cevap sert ve acı verici olacak

İran, İsrail'e intikam saldırısını planlarken İranlı bir yetkili, saldırının sembolik olmayacağını, sert ve acı verici olacağını söyledi. ABD'li ve İsrailli yetkililer ise saldırının yarın gerçekleşeceğini öne sürdüler. 

İran​'ın İsrail'e intikam saldırısına dair bir yetkili, Al Jazeera'ye açıklamalarda bulundu. Haberde Tahran​ yönetiminin, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'ye biri Ürdün liderliğine, diğeri ise ABD ve İsrail'e yönelik iki mesaj ileteceğini açıkladı.

İranlı yetkili yaptığı açıklamada, ''Tahran’ın cevapsız kalması veya sembolik bir yanıt vermesi söz konusu değil. Her türlü cevap sert ve acı verici olacaktır'' dedi.

''İSRAİL BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK''

İranlı yetkili, İsrail'in İran​'ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiğini ve bu durumu kontrol altına almak için arabulucular gönderdiğini, ancak bunun faydasız olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''İsrail şu anda, Tahran​'ı caydırıcılığı olmayan zayıf bir ülke olarak göstermek amacıyla İran​'ı cevap vermemeye zorlamaya çalışıyor. İsrail tüm tabuları çiğnedi ve bunun bedelini ödemesi gerekiyor. Bunun bedelinin ağır olacağı konusunda hiç şüphemiz yok.''

İran, İsrail'e saldırı hazırlığında: Cevap sert ve acı verici olacak - 1. Resim

İSRAİL: HER TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞILIK VERİLECEK

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Netanyahu​, haftalık kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İran​'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak her türlü saldırıya karşılık verileceğini duyurdu.

İran, İsrail'e saldırı hazırlığında: Cevap sert ve acı verici olacak - 2. Resim

Netanyahu​, "Bize karşı hangi cepheden olursa olsun herhangi bir saldırı eylemine karşılık vereceğiz ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz." ifadelerini kullandı.

''SALDIRI YARIN BAŞLAYABİLİR''

ABD'li ve İsrailli yetkililer, İran​'ın her an İsrail'e saldırabileceği konusunda endişeli. Hamas lideri İsmail Haniye'nin intikamını almak isteyen Tahran​ yönetimi, intikam yeminlerinin ardından saldırı hazırlığına geçti. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Hizbullah ve İran​'ın İsrail'e yönelik tehditleri sonrasında Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi. 

ABD'li yetkililer İran'ın İsrail'e saldırısı için tarih verdi! Tahran'ın intikamı çok yakında - 1. Resim

Axios'a açıklamalarda bulunan 3 ABD'li ve İsrailli yetkili, saldırının yarın (pazartesi) gerçekleşebileceğini söyledi. İsrail ve ABD savunma hazırlıklarına başladı.

ABD'li yetkililer, saldırıya Hizbullah'ın da dahil olabileceğini düşünüyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...