Tgrt Haber

İran liderinden Ukrayna değerlendirmesi: ABD’nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı oldu

01 Mart 2022 12:45 - Güncelleme : 01 Mart 2022 12:58
İran lideri Hamaney, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sebebinin ABD olduğunu söyledi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşı değerlendirdiği açıklamasında, Ukrayna’nın ABD’nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı olduğunu söyledi. Mafya rejiminin dünya genelinde kriz ortamına sebep olduğunu belirten Hamaney, savaşın bir an önce bitmesinden yana olduklarını ifade etti.

İran lideri Hamaney, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sebebinin ABD olduğunu söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşın 6. gününde, dünya gündemini değerlendiren İran lideri Ayetullah Ali Humeyni, Ukrayna’daki krizin kökünün ABD olduğunu söyledi. İran lideri Hamaney, Hazreti Muhammed'e peygamberlik görevinin verilmesinin yıl dönümünün kutlandığı Meb'es Bayramı münasebetiyle devlet televizyonunda canlı yayınlanan bir konuşma yaptı.

“KRİZE İHTİYAÇ DUYUYOR”

Konuşmasının bir bölümünde Ukrayna'daki savaşa değinen Hamaney, bu ülkedeki krizin ABD'nin Ukrayna'ya müdahalelerinden kaynaklandığını ifade etti. ABD'yi "mafya rejimi" olarak niteleyen Hamaney, "Bu mafya rejimi dünyanın kriz içinde olmasına ihtiyaç duyuyor. O yüzden dünyanın her yerinde kriz oluşturuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

“UKRAYNA’DAKİ KRİZİN KÖKÜ ABD’DİR”

Hamaney, "Ukrayna, ABD'nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı oldu. Ukrayna'daki savaşın sona ermesinden yanayız ancak herhangi bir krizin tedavisi köklerini belirlemektir. Ukrayna'daki krizin kökü de ABD'dir." dedi.

“BATILILAR GİBİ DEĞİLİZ”

Rusya'nın saldırılarına ilişkin ise İran lideri Hamaney, "İnsanların katledilmesini ve ulusların altyapılarının yıkılmasını tasvip etmiyoruz ve bu bizim kesin beyanımızdır. Afganistan'da bir düğün kervanına atılan bombaya 'terörle mücadele' diyen Batılılar gibi değiliz. ABD'nin Suriye'nin doğusunda ne işi var? Suriye'nin petrolünü ve Afganistan'ın parasını neden çaldılar?" diye konuştu.

“DÜN AFGANİSTAN, BUGÜN UKRAYNA”

Hamaney, şöyle devam etti:

"ABD ve Avrupa'ya güvenen hükümetler, bu desteklerin bir serap olduğunu ve gerçek olmadığını bilmelidir. Dün Afganistan, bugün Ukrayna. Her iki ülkenin cumhurbaşkanları ABD ve Batı hükümetlerine güvendiklerini ancak yalnız kaldıklarını söyledi."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...