Tgrt Haber

İran rejiminden tansiyonu yükseltecek açıklamalar! ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’ı hedef aldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Kasım 2022 07:43 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 11:44
İran rejiminden tansiyonu yükseltecek açıklamalar! ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’ı hedef aldı

İran’da Mahsa Emini’nin ölümünün ardından başlayan ülkedeki protestolar devam ediyor. Ülkedeki ölümlere yol açan protestoların ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan’ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını iddia eden İran rejimi “sabrımız sona erebilir” diyerek açıkça söz konusu ülkeleri tehdit etti.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Emininin ölümü sonrası başlayan protesto​ gösterileri ülkede büyük infiale yol açtı. Rejim karşıtı eyleme dönüşen protestolarda en az 304 göstericinin hayatını kaybettiği ifade edilirken 10 binden fazla kişi ise gözaltına alındı.

KADIN​, YAŞAM, ÖZGÜRLÜK…

Sosyal medyadan yeniden örgütlenen eylemciler “kadın, yaşam, özgürlük” sloganları atarak yürüyüş yaptı.  Ateş yakan eylemcilerin görüntülerinde patlama sesleri geldiği ve alevlerin yükseldiği görüldü. İran​ resmi ajansı İRNA da gelişmeleri "İsfahan'da isyancılar birkaç dakika şehrin atmosferini bozdu" şeklinde haberleştirdi.

Tahran Settar Han semtinde toplanan göstericiler slogan atarak yolu trafiğe kapatırken ayrıca Meşhed, Reşt, Mahabad, Şehrekurd, Şiraz, Tebriz gibi şehirlerde de protestolar yapıldı.

Tahran Üniversitesi öğrencileri gözaltılar ve öğrencilerin okula alınmaması sebebiyle bildiri yayınlayarak protesto düzenlerken Şehid Beheşti Üniversitesi öğrencileri de oturma eylemi yaptı.

İRAN’DAN TEHDİT DOLU MESAJ…

İran rejimi ise ülkedeki ölümlere yol açan protestoların yabancı güçler tarafından çıkarıldığını savundu. Olayların ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan'ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını savunan İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, "İran'ın bakış açısından, bölge ülkelerindeki herhangi bir istikrarsızlık bulaşıcıdır ve İran'daki herhangi bir istikrarsızlık da bölge ülkeleri için bulaşıcı olabilir." dedi.

“İRAN KARŞILIK VERİRSE…”

Bölgedeki istikrarsızlığın kaynağının bölge dışı aktörler olduğunu ifade eden Hatib, "İran, bugüne kadar sağlam bir rasyonellikle stratejik sabrı benimsedi ancak düşmanlıkların devam etmesi durumunda bu stratejik sabrın devamı için herhangi bir garanti vermemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hatib, "İran karşılık vermeye karar verirse bu ülkeler istikrar görmeyecektir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...