Tgrt Haber

İran Rus uçaklarının üssünden havalandığını yalanladı

17 Ağustos 2016 11:57
İran Rus uçaklarının üssünden havalandığını yalanladı

İran Meclis Başkanı Laricani, Rus savaş uçaklarının Hamedan Hava Üssü'nden havalanmadığını söyledi. Moskova, dün görüntüleriyle birlikte uçakların Suriye bombardımanını ilan etmişti.

Tahran, Suriye'deki hedefleri vurmak için İran'ın Rusya'ya hava üssü tahsis ettiğini yalanladı.İran Meclisi'nin açık oturumunda konuşan Meclis Başkanı Ali Laricani, "İran, Rusya veya her hangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir" dedi.Laricani, "Anayasanın 146 maddesi uyarınca herhangi bir yabancı askeri üssün ülkede bulunması yasaktır. Bir müttefik olarak Rusya'yla Suriye gibi bölge meselleri konusunda işbirliği içinde olsak da askeri üs vermiş değiliz. Basında bu yönde çıkan haberleri tekzip ediyoruz." Rusya, İran'ın Hamedan Hava Üssü'nden havalanan savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD ve El Nusra hedeflerini vurduğunu dün duyurmuştu. Rusya bombardıman görüntülerini tüm dünya ile paylaşmış, üsteki uçakların fotoğrafları da bir internet sitesinde yer almıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...