Tgrt Haber

İran'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

25 Kasım 2018 20:09
İran'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre İran - Irak sınırı yakınlarında bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre İran - Irak sınırı yakınlarında bir deprem meydana geldi.

Yerin 96 kilometre derinliğinde Türkiye saatiyle 19.37'de meydana gelen depremin büyüklüğü 6.3 olarak ölçüldü.

Deprem Hakkari'de de hissedildi

İran-Irak sınırında meydana gelen deprem Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de hissedildi. 

İran'ın Irak sınırına yakın Kirmanşah vilayetinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de paniğe neden olan depremden dolayı vatandaşlar sokağa indi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı ilçede deprem nedeniyle bazı vatandaşlar dışarıda bekliyorlar. 

DEPREMİN VURDUĞU IRAK’TA CAN KAYBI YAŞANMADI

Irak Sivil Savunma Müdürlüğü’nden bu akşam İran - Irak sınırı yakınlarında bir meydana gelen depremle ilgili açıklama geldi. Başta başkent Bağdat olmak üzere Irak genelinde hissedilen depremin ardından açıklama yapan Müdürlük, başkent Bağdat, Babil, Süleymaniye, Kerkük ve Vasıt kentlerinde hissedilen depremin şimdiye herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını bildirdi. Irak Sivil Savunma Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Ekiplerimiz, başkent Bağdat'ta her türlü acil duruma hazırdır" ifadesini kullandı. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...