Tgrt Haber

İran'da göstericileri tedavi eden doktor için kan donduran iddia: İşkencede katledildi

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: The IranWire
17 Aralık 2022 16:45 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 16:57
İran'da göstericileri tedavi eden doktor için kan donduran iddia: İşkencede katledildi

İran'da Mahsa Amini için gösteri yapan protestocuları tedavi eden doktor Aida Rüstemi şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Aileye ulaşan bilgiye göre Rüstemi, trafik kazasında değil; güvenlik güçleri tarafınca öldürüldü.

İran​'da 22 yaşındaki Mahsa Amini​, 'başörtü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmış ve maruz kaldığı işkence sonucunda yaşamını yitirmişti. Amini'nin ardından başlayan ve tüm ülkeye yayılan rejim karşıtı gösterilerden tutuklama, işkence ve  ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak, rejim karşıtı gösterilere katılan protestocuları tedavi eden 36 yaşındaki doktor Aida Rüstemi şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

EN SON 12 ARALIK'TA GÖRÜLDÜ

Rüstemi 12 Aralık gecesi bazı medikal ürünleri tedarik etmek için tedavi ettiği bir protestocunun evinden ayrıldıktan sonra bir daha görülmedi. Ertesi sabah bir yerel polis karakolu Rüstemi'nin ailesini arayarak doktorun bir trafik kazasında öldüğünü ve cansız bedeninin morgdan alınabileceğini söyledi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Konuya yakın bir medikal kaynak Rüstemi'nin ailesine Rüstemi'nin trafik kazasında değil, güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Olaya ilişkin konuşan bir tıp uzmanı ise, "Araba kullanırken kaza yaparsanız, aynı anda iki kolunuzun kırılması, alt gövdenizin ezilmesi ve bir gözünüzün tamamen dışarı çıkması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin ailenin ısrarları neticesinde Rüstemi'nin cansız bedenini göstermeyi kabul ettiği ancak Rüstemi'nin aracının ve kazanın olduğu iddia edilen yerine aileye gösterilmediği belirtildi.

36 yaşındaki doktor Rüstemi, memleketi Gorgan'da toprağa verildi.

Kaynak: The IranWire

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...