Tgrt Haber

İran'da 'mide bulandıran' bir idam kararı daha! Futbolcu Amir Nasr-Azadani ölüm cezasına çarptırıldı

14 Aralık 2022 12:47 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 14:24
İran'da 'mide bulandıran' bir idam kararı daha! Futbolcu Amir Nasr-Azadani ölüm cezasına çarptırıldı

İran'da devam eden Mahsa Amini protestolarında tutuklananlar bir bir idam edilirken 'mide bulandıran' bir haber daha geldi. İranlı futbolcu Nasr- Azadani, ''Allah'a karşı savaş açmak suçundan'' idam cezasına çarptırıldı.

İran​'da başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden Mahsa Amini protestolarında gözaltına alınanların yargılanması devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta olmak üzere 2 kişi idam​ edildi ve idamların arkası geliyor. Son olarak bir dönem 16 yaş altı milli takımında forma giyen, şimdilerde 26 yaşında olan Amir Nasr-Azadani'nin idam cezasına çarptırıldığı duyuruldu. Azadani, Mahsa Amini protestolarına katıldığı gerekçesiyle ''Allah'a karşı savaş açmak suçundan'' idam cezasına çarptırıldı.

İsfahan'da güvenlik güçlerinden üç kişinin öldürüldüğü "silahlı ayaklanmaya" katıldığı iddiasıyla Eylül ayında tutuklanan Azadani, "isyan etmek, yasadışı çetelere üye olmak, güvenliği baltalamak için gizli anlaşma yapmak ve muharebeye yardım etmek" ile suçlandı. İran'da “Allah'a karşı savaş açmak” anlamına gelen muharebe suçlaması ölüm cezasıyla sonuçlanıyor. 

İran'da 'mide bulandıran' bir idam kararı daha! Futbolcu Amir Nasr-Azadani ölüm cezasına çarptırıldı

''ŞOKE EDİCİ VE MİDE BULANDIRICI''

Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası Futtbolcular Birliği FifPro, Nasr-Azadani'nin "ülkesinde kadın hakları ve temel özgürlükler için kampanya yürüttükten sonra" infazla karşı karşıya kalabileceği haberlerinin "şoke edici ve mide bulandırıcı" olduğunu açıkladı. Fifpro, Nasr-Azadani ile dayanışma içinde olduğunu belirterek cezasının "derhal kaldırılması" çağrısında bulundu.

Bununla birlikte, İran’daki mevcut ve eski profesyonel futbolcular da Nasr-Azadani için af çağrısında bulundu. İran Milli Takımı’nın kalecisi Alireza Beiranvand ve eski takım kaptanı Masoud Shojaei, genç oyuncuyu desteklemek için sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yaptı. 

İran'da 'mide bulandıran' bir idam kararı daha! Futbolcu Amir Nasr-Azadani ölüm cezasına çarptırıldı

GÖZALTINA ALINAN FUTBOLCULAR

Nasr-Azadani, 2015-16'da Rah Ahan’da kısa bir süre oynadı. 2016-2018 yılları arasında Basra Körfezi Pro Ligi’ndeki Tractor'da forma giydi. Kasım 2017'den bu yana profesyonel olarak oynamadı.

Ülke çapındaki protestolarla ilgili suçlamalarla tutuklanan iki eski İran milli takımı futbolcusu ise geçen ay kefaletle serbest bırakıldı. Tahran'da 'milli takımın itibarını zedelemek ve devlet aleyhine propaganda yapmak' suçlamasıyla tutuklanan sağ bek Voria Ghafouri ve eski kaleci Parviz Boroumand, Tahran'daki protesto​ mitinglerine katıldıkları için tutuklandı.

İki futbolcunun serbest bırakılmaları, milli takımın Katar'da ABD'ye karşı oynayacağı son Dünya Kupası maçından sadece birkaç saat önce geldi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet14 Aralık 2022 16:02

İslamiyet bu değil.

Sonraki Haber Yükleniyor...