Tgrt Haber

İran'da peş peşe panik! Önce maden patlaması sonra depremle sarsıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Eylül 2024 16:43 - Güncelleme : 22 Eylül 2024 18:57
İran'da peş peşe panik! Önce maden patlaması sonra depremle sarsıldı

İran'ın Kuzey Horasan eyaletine bağlı merkez kenti Bocnurd'da deprem paniği yaşandı. Açıklanan ilk verilere göre kentte 5,2 büyüklüğünde deprem oldu.

İran'ın Kuzey Horasan eyaletinin merkez kenti Bocnurd'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kuzey Horasan eyaletinin merkez kenti Bocnurd olan 5,2 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 16.13'te kaydedildi.

Deprem, yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan İran'ın Güney Horasan eyaletindeki Tebes kentinde kömür madeninde patlama meydana geldi. Madenin B ve C bloklarında metan gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 52’ye yükseldi. Madendeki facia sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

İran'da peş peşe panik! Önce maden patlaması sonra depremle sarsıldı - 1. Resim

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İRAN'A TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Güney Horasan eyaletinin Tabas şehrinde meydana gelen maden kazasına ilişkin taziye mesajı yayımladı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İran’ın Güney Horasan eyaletinin Tabas şehrinde meydana gelen maden kazasında çok sayıda madencinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, bir kısmının da göçükte mahsur kaldığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Maden kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, İran halkına taziyelerimizi sunuyoruz. Madende mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...