Tgrt Haber

İran'da protestolar cezaevine sıçradı! Mahkumlar koğuşu yaktı: Hamaney'e ölüm...

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İHA, AA
15 Ekim 2022 23:50 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 14:27

İran’da protestolar başkent Tahran’daki Evin Cezaevi’ne sıçradı. Siyasi tutukluların bulunduğu cezaevinde yangın çıktı. Dumanların yükseldiği ceza evinden silah sesleri duyulurken İran devlet televizyonu durumun kontrol altına alındığını belirtildi. Tutuklular ile gardiyanlar arasında çıkan çatışmada 8 kişi yaralandı.

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünden sonra başlayan gösteriler 29. gününde de birçok kentte devam etti. Protestolar​ başkent Tahran​'daki Evin Hapishanesi'ne sıçradı. Cezaevinde yangın çıktığı ve yerleşkeden silah sesleri geldiği belirtildi.

MAHKUMLAR KOĞUŞU ATEŞE VERDİ

İran​'ın resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Evin Hapishanesi'nde adli suçluların bulunduğu bazı koğuşlarda tutukluların elbiselerini ateşe vermesi nedeniyle yangın çıktı. Tutuklularla gardiyanlar arasında çatışma ve arbede yaşandığı, daha sonra sona erdiği ifade edilirken yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği cezaevinde kontrolün sağlandığı aktarıldı. Tutuklular ile gardiyanlar arasında çıkan çatışmada 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

4 AYRI PATLAMA SESİ

Yarı resmi Fars Haber Ajansı bölge sakinlerine dayandırdığı haberinde, hapishane bölgesinden 4 ayrı patlama sesinin duyulduğunu bildirdi

"HAMANEY'E ÖLÜM" SLOGANLARI

Sosyal medyada, siyasi tutuklularıyla öne çıkan hapishanedeki yangın görüntüleri yer alırken silah seslerinin de duyulduğu görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde yoğun silah sesleri duyulurken, hapishane çevresinde bulunan bölge sakinlerinin “Kahrolsun diktatör”, "Hamaney'e ölüm" sloganları attıkları duyuldu.

MAHSA AMİNİ​ OLAYI

22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsünü düzgün takmadığı için gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti. Amini'nin ölümünden sonra başlayan olaylar 1979 İslam Devrimi'nden bu yana rejime karşı en sert protestolardan biri olarak nitelendiriliyor. Protestolarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi gözaltına alındı.

Kaynak: İHA, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...