Tgrt Haber

İran'da uçak düştü: 66 ölü

18 Şubat 2018 10:38
İran'da uçak düştü: 66 ölü

İran'da Tahran-Yasuç seferini yapan bir yolcu uçağı İsfahan yakınlarında düştü. Uçaktaki 66 kişiden kurtulan olmadı.

İran'ın Tasnim Haber Ajansı, Aseman Hava Yolları'na ait Tahran-Yasuç seferini gerçekleştiren ART-72 model bir yolcu uçağının radardan kaybolduğunu duyurdu. Kalkıştan yaklaşık 50 dakika sonra radardan kaybolduğu belirtilen uçağın İsfahan eyaletinin Semiron şehri yakınlarına düştüğü ifade edildi.

66 KİŞİDEN KURTULAN YOK

Yerel kaynaklar uçakta bulunan 60 yolcu ve 6 mürettabattan kurtulan olmadığını açıkladı. Semiron valisi ise bölgeye gönderilen kurtarma helikopterlerinin Yasuç dağlarındaki yoğun sis nedeniyle enkaza henüz ulaşamadığını bildirdi.

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 66 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye taziye mektubu gönderdiği öğrenildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in mektupta İran halkına başsağlığı ve ölenlerin yakınlarına sabır dilediği ifade edildi.

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(Harita: Uçağın düştüğü Semiron şehrinin bulunduğu nokta)

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(İranlı genç, düşen uçağa binmeden önce sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı. Hayatını kaybedenler arasında bulunan Alireza Jamehei isimli gencin Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenildi.)

İran'da uçak düştü: 66 ölü

(Tasnim Haber Ajansı, uçakta hayatını kaybedenlerin listesini paylaştı.)

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...