Tgrt Haber

İran’daki Mahsa Emini protestoları üniversitelerde devam ediyor! Kampüste buluşan eylemciler yönetim karşıtı slogan attı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2022 10:12 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 10:27

İran’da Mahsa Emini’nin ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri devam ediyor. 1 ayı aşan gösterilerde çağrılar üzerine üniversite ve şehirlerde slogan atan göstericiler kampüslerde bir araya geldi. Kampüste buluşan eylemciler yönetim karşıtı slogan atarken bazı esnafların eyleme destek için kepenk kapattığı görüldü.

İran’ın başkenti Tahran’da ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümünün ardından başlayan protestolar​ devam ediyor. 1 ayı geçen protestolarda İran​ rejimine göre 41 kişi hayatını kaybederken İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı ise bu rakamı 32’si çocuk 26’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 233 olarak duyurdu.

PROTESTOLAR YÜKSELDİ

Tansiyonun bir an bile düşmediği İran’da Çarşamba günü eylem yapılması için yapılan çağrı karşılık buldu. Ülkenin birçok kentinde eylemciler sokaklara çıkarken üniversitelerde de protestolar düzenlendi.  Ülke çapındaki gösterilerde Senendec, Sakkız, Bender Abbas, Kirmanşah ve Kürdistan gibi şehirlerde yönetimi protesto eden göstericiler, akşam saatlerinde sokak ve caddelerde ateş yakarak yolu trafiğe kapatıp yönetim karşıtı sloganlar attı.

EYLEME DESTEK İÇİN KEPENK KAPATTILAR

Mahabad ve Bukan şehirlerinde bir grup esnafın protestoları desteklemek için bir günlük iş durdurma grevine giderek kepenk kapattığı da gelen haberler arasında yer aldı.

KAMPÜSTE BİR ARAYA GELDİLER

Kirmanşah Razı Üniversitesinde çok sayıda öğrenci, ülkede devam eden eylemleri desteklemek için yönetim karşıtı slogan atarak üniversitenin kampüsünde bir araya geldi. Zahidan Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde bir grup öğrenci oturma eylemi yaparken, Tahran Zehra Üniversitesi Biyoloji Fakültesi'nde duvarlara slogan yazıldığını gösteren görüntüler yayınlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...