Tgrt Haber

İran'daki protestolarda bir genç daha katledildi! Babası vücudundan 24 saçma çıktığını söyledi

21 Ekim 2022 15:48 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 16:07
İran'daki protestolarda bir genç daha katledildi! Babası vücudundan 24 saçma çıktığını söyledi

İran'da Mahsa Amini protestolarında bir çocuk daha öldürüldü. Meşhed şehrinde 17 yaşındaki Abolfazl Adinezadeh, İran güvenlik güçleri tarafından kısa mesafeden ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Babası, çocuğunun vücudundan 24 saçma çıktığını söyledi.

İran​'da 22 yaşındaki Mahsa Amini​'nin başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar​ devam ediyor. Gösteriler esnasında çok sayıda kişi hayatını kaybetse de İran halkı, sokaklardan ayrılmadı. İnsanlar, İran polisinin şiddetiyle hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Son olarak Meşhed kentinde 17 yaşında bir genç daha hayatını kaybetti. Abolfazl Adinezadeh’in 8 Ekim’de düzenlenen protestolar sırasında İranlı güvenlik güçleri tarafından kısa mesafeden ateş edilmesi sonucu öldüğü iddia edildi. Adinezadeh’in ölümüne ilişkin yetkililer tarafından henüz resmi açıklama yapılmazken, ölüm raporunda 1 metreden daha az mesafeden ateş edilmesi sonucu saçmaların karaciğer ve böbreklerinde neden olduğu hasar sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

İran'daki protestolarda bir genç daha katledildi! Babası vücudundan 24 saçma çıktığını söyledi

''KARNINDAN 24 SAÇMA ÇIKTI''

Adinezadeh’in ailesi, oğullarının protestolara katıldığını ancak sonrasında haber alamadıklarını ifade etti. Bir gün sonra Eğitim Bakanlığından arandıklarını, oğullarını götürüldüğü karakoldan alabileceklerinin söylendiğini dile getiren aile, karakolda oğullarının hayatını kaybettiğini öğrendiklerini söyledi. Karakoldan konuşmamaları konusunda uyarıldıklarını dile getirilen Adinezadeh’in babası, “Oğlum ne suç işledi de karnından 24 saçma çıktı?” dedi.

İranlı aktivistler, ülke genelinde yapılan protestolarda en az 200 kişinin İran güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü, binlerce kişinin de gözaltına alındığını iddia ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...