Tgrt Haber

Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına İran'dan arabuluculuk teklifi ve uyarı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Eylül 2022 12:16 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 12:33
Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına İran'dan arabuluculuk teklifi ve uyarı

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında çıkan çatışmalar şiddetlenince İran da topa girdi. İran Dışişleri Sözcüsü Nasır Kenani, iki komşu ülke arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için her türlü imkanı sağlayacaklarını, sınırlardaki herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında, iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanırken, sınır ülkelerinden de açıklamalar gelmeye başladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani​, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalardan endişe duyduklarını ve ülkesinin sınırlarda herhangi bir değişikliği kabul etmediğini belirtti.

Kenani, İran​ Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, iki ülke arasındaki gerilim ve sınır çatışmalarının tırmanmasından duyduğu endişeyi dile getirirken Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişikliğin İran tarafından kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İRAN'DAN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Tahran yönetiminin konuyla ilgili gelişmeleri yakından izlediğini aktaran Kenani, iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve sorunların barışçıl yollarla uluslararası hukuka göre çözülmesi gerektiğine değindi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ülkesinin iki komşu arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için her türlü imkanı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA NELER OLUYOR?

Dün gece Azerbaycan ve Ermenistan​ sınırında çatışmalar başladı. Ermenistan ordusu tarafından Kelbecer ve Laçın bölgesine atış yapılırken Azerbaycan​ ordusu SİHA ve top atışlarıyla karşılık verdi. 5 farklı noktada çatışmalar devam ederken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarının önlenmesi için gereken tüm tedbirleri kararlılıkla aldığı bildirildi.

Ermenistan ordusuna ait kuvvetlerin, Azerbaycan ordusunun kullandığı güzergaha ve diğer boş arazilere tuzaklı mayın döşeme girişiminde bulunduğuöğrenildi. Bu sırada Azerbaycan askerlerinin durumu fark etmesiyle karşılıklı ateş açıldı.

49 ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜ

Azerbaycan yaralılar ve kayıplar hakkında açıklama yapmazken Ermenistan Başbakanı Paşinyan bu sabah Parlamento'da yaptığı konuşmada Ermenistan ordusunda 49 can kaybı olduğunu açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...