Tgrt Haber

İran'dan dünyayı ayağa kaldıracak hamle!

08 Mart 2016 12:13
İran'dan dünyayı ayağa kaldıracak hamle!

Füze programı nedeniyle ABD ve BM'nin yaptırım radarındaki İran yeni balistik füzeler test ettiğini duyurdu. Yarı resmi Press TV, 'Vilayetin Gücü' adlı yeni testin görüntülerini yayınladı.

İran ABD hazine bakanlığının Ocak'taki yaptırım kararlarına meydan okumaya devam ediyor. Tahran yönetimi, 'depolardan fırlattığı yeni füzelerle' balistik test yaptı. Yarı resmi Press TV, 'Vilayetin Gücü' adlı yeni denemenin görüntülerini yayınladı. 
Devlete bağlı IRNA haber ajansı da füze denemesini, "Ülkenin her cephedeki tehditlere hazırlığı' olarak abonelerine servis etti. 
İran'la nükleer anlaşma sonrası bu ülkeye yönelik yaptırımlar kaldırılmış olsa da, ABD Hazine Bakanlığı 17 Ocak'ta füze programı nedeniyle 11 İran kuruluş ve şirketine yeni yaptırım açıklamıştı. Yaptırım uygulanan şirtketler arasına füze programına dahil olan Hüseyin Püreneşeband'in sahibi olduğu Mabrooka şirketler gurubu da dahil edilmişti. 
İran, 10 Ekim'de İmad balistik füzesini test etmişti. Birleşmiş Milletler'in İran'a uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi,  füze denemesinin, BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarının ihlâli olduğunu açıklamıştı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Demir12 Mart 2016 06:17

Hicr süresi mülk Suresi zilzal suresi

Sonraki Haber Yükleniyor...