Tgrt Haber

Tansiyon had safhada! İran'dan İngiltere'ye Prens Harry'li cevap: İnsan hakları vaazı verecek durumda değiller

18 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 16:38
Tansiyon had safhada! İran'dan İngiltere'ye Prens Harry'li cevap: İnsan hakları vaazı verecek durumda değiller

Bir zamanlar İran Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapan ve casuslukla suçlanan Alireza Akbari'nin idam edilmesi İngiltere-İran arasındaki tansiyonu had safhaya çıkardı İran İngiltere'ye Prens Harry üzerinden cevap verdi.

Bir zamanlar İran​ Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapan ve casuslukla suçlanan Alireza Akbari'nin idam edilmesi İran-İngiltere ilişkilerini gerdi. İngiltere, çifte vatandaş olan ve 2019 yılında gözlatına alınan Akbari'nin idamını sert bir dille kınadı. Başbakan Rishi Sunak​ bu idamı kabul edilemez olarak nitelendirirken İran ise bu tepkiye Prens Harry​ üzerinde cevap verdi. İngiltere Prensi Harry geçtiğimiz günlerde yayınlanan anı kitabında Afganistan savaşında 25 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmişti. İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada bu olaya gönderme yaptı.

"BAŞKALARINA İNSAN HAKLARI VAAZI VERECEK DURUMDA DEĞİLLER"

İngiltere Kralı 3. Charles'ın küçük oğlu Prens Harry'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamaya göndermede bulunarak, “İngiltere'nin İran İslam Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğine karışması, İran istihbaratı ve yargısından kesin bir cevap aldı. Kraliyet ailesinin bir üyesinin 25 masum insanın katledilmesini satranç taşlarının kaldırılması olarak görüp bu konuda hiçbir pişmanlık duymadığı İngiliz rejimi ve bu savaş suçunu görmezden gelenler, başkalarına insan hakları vaazı verecek durumda değiller” mesajını paylaştı.

İNGİLİZ BASINI PRENS HARRY'E YÜKLENDİ

İngiliz basını ise İran'ın açıklaması nedeniyle Prens Harry'e yüklendi. Prensin İran rejiminin eline malzeme verdiği yorumları yapıldı.  The Sun gazetesine konuşan eski Amiral Lord West, "Harry aptal bir çocuk ama söyledikleri İran'ın yaptıklarıyla hiçbir şekilde eşdeğer değil" dedi. Afganistan'da görev yapan eski komutan Richard Kemp ise daha sert konuştu ve "Harry, İran rejimine malzeme vermenin sorumluluğunu üstlenmeli" ifadelerini kullandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...