Tgrt Haber

İran'dan İngiltere'ye yaptırım tepkisi: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Aralık 2022 17:51 - Güncelleme : 10 Aralık 2022 18:08
İran'dan İngiltere'ye yaptırım tepkisi: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

İran'dan Muhsin Şikari'nin idam edilmesi nedeniyle yaptırım uygulayan İngiltere'ye tepki geldi. İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'i Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

İran​'ın Devrim Muhafızları Ordusu​'na bağlı milis güç Besic üyesini yaraladığı gerekçesiyle Muhsin Şikari'nin idam​ edilmesine Avrupa ülkelerinden tepki gösterilmiş İngiltere İranlı yargı yetkililerine yaptırım uyguladığı açıklamıştı.

"KARIŞIKLI VE İSTİKRARSIZLIĞI DESTEKLEYİCİ TUTUMLAR"

İngiltere'nin yaptırım kararına İran karşılık olarak İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İngiliz yetkililerin İran'ın iç işlerine ilişkin 'müdahaleci' açıklamaları ve ülkedeki "karışıklık ve istikrarsızlığı destekleyici tutumlarının" devam etmesine tepki olarak Büyükelçinin Bakanlığa çaprıldığı aktarıldı.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, İngiliz makamların İran içişlerine yönelik açıklamalarının devam etmesi, Londra hükümeti ile medyasının İran karşıtı faaliyetleri ve İran vatandaşlarına karşı uygulanan yaptırımlar şiddetle kınandı.

"NEFRETİ ARTIRMAKTAN BAŞKA BİR SONUÇ DOĞURMAYACAK"

Simon Shercliff'e ülkesinin İran karşıtı politikalar ile Londra merkezli Farsça TV kanallarının kışkırtma çabalarının İran halkının İngiltere’ye yönelik nefretini artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağı iletildi.

RUSYA'YA İHA YOLLANDIĞI İDDİALARI REDDEDİLDİ

İngiltere Büyükelçisine, İran İslam Cumhuriyeti'nin İngiliz yaptırımlarına karşılık verme hakkını saklı tuttuğu aktarıldı. Söz konusu görüşmede hiçbir belge sunmadan İran'ın Rusya'ya insansız hava aracı yolladığını ileri süren Londra'nın iddiası ise reddedildi. İngiltere Büyükelçisi Shercliff ise, durumu Londra'ya bildireceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...